Izložba poznatih bugarskih umetnika 26. septembra u holu LKC-a

U holu u prizemlju Leskovačkog kulturnog centra u četrvtak, 26. septembra 2019. godine u 19 sati, biće otvorena izložba poznatih bugarskih umetnika i pedagoga Laure Dimitrove i Stefana Altakova.

Laura Dimitrova je rođena u Sofiji (Bugarska), gde je diplomirala na Nacionalnoj akademiji umetnosti. Član je Udruženja bugarskih umetnika. Profesor je dekorativne umetnosti i kombinatorike i teorije likovnog prikaza na Fakultetu za prosvetu i umetnost, Odsek za vizuelne umetnosti, Sofijskog univerziteta “Sv. Kliment Ohridski “. Godine 2013. odbranila je doktorat na Univerzitetu “Sv. Kliment Ohridski “.Učestvovala je na preko 200 grupnih izložbi, plenarnih i umetničkih projekata u Bugarskoj i inostranstvu. Do sada je imala 27 samostalnih izložbi širom Bugarske, u Parizu, Minhenu, Švandorfu, Kavadarcima, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, Budimpešti i Varšavi. Dobitnica je mnogih nagrada za umetnost u Bugarskoj i inostranstvu.

Stefan Altakov je rođen u Sofiji (Bugarska). Diplomirao je slikarstvo na Nacionalnoj akademiji umetnosti u Sofiji. Član je Udruženja bugarskih umetnika. Profesor je slikarstva na Sofijskom univerzitetu “Sv. Kliment Ohridski “. Godine 1999. odbranio je doktorsku disertaciju na Univerzitetu “Sv. Kliment Ohridski “.Zamenik je dekana Fakulteta za prosvetu i umetnost Univerziteta u Sofiji “Sv. Kliment Ohridski“ i šef Odseka za vizuelne umetnosti. Stefan Altakov je izlagao na mnogobrojnim grupnim izložbama, učestvovao na plenarnim i umetničkim projektima u Bugarskoj i inostranstvu. Do sada je imao više od 30 samostalnih izložbi u Bugarskoj (Sofija, Veliko Tarnovo, Lom, Dupnica), Srbiji (Niš, Novi Sad, Beograd), Makedoniji (Kavadarci), Mađarskoj (Budimpešta) i u Poljskoj (Varšava).
Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za umetnost u Bugarskoj i inostranstvu.

Check Also

Teretana na otvorenom u Bratmilovcu

Još jedna teretana na otvorenom ovoga puta u Bratmilovcu, danas je i zvanično predataka građanima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *