Početna / KULTURA / Izložba „Naša istorija, naša sećanja“ u Narodnom muzeju

Izložba „Naša istorija, naša sećanja“ u Narodnom muzeju

U Narodnom muzeju u Leskovcu u petak 12.oktobra  sa početkom od 12 30 časova se otvara izložba pod nazivom „Naša istorija, naša sećanja“.

Putujuću izložba „Naša istorija, naša sećanja“,  je posvećena sećanju na oslobođenje Srbije u jesen 1918. od strane Istočne armije, kao i porodičnim sećanjima, koja žive i posle jednog veka, na solidarnost srpskih i francuskih vojnika i civila u Prvom svetskom ratu.

Ova izložba vraća nas u istorijske dane i donosi svedočanstva građana Srbije koji su se odazvali pozivu Francukog instituta u Srbiii i pristali da podele priče i uspomene čuvane u njihovim porodicama kroz generacije. Svedočanstva su prikupljana od marta do juna 1918. i biće predstavljena na društvenim mrežama Francuskog instituta. Mnoga od njih uvrštena su u ovu izložbu.

Izložbu je realizovao Francuski institut u Srbiji, uz podršku Mission du centenaire (Pariz) i Schneider Electric Srbija, u saradnji sa gradskim upravama, arhivima i muzejima gradova Beograd, Knjaževac, Leskovac, Negotin, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje, Zaječar.

Pogledaj takodje

Veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović 23. avgusta na Trgu Staniše Stošića

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica, novinarka i slikarka, u petak, 23.avgusta, družiće se sa vranjskom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *