Početna / KULTURA / Izložba grafika Fakulteta likovnih umetnosti 26. decembra u Narodnom muzeju Leskovac

Izložba grafika Fakulteta likovnih umetnosti 26. decembra u Narodnom muzeju Leskovac

U Narodnom muzeju u Leskovcu biće otovrena izložba Fakulteta likovnih umetnosti, 26. decembra 2019. godine sa početkom u 18 časova.

Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu osnovan je 1937. godine kao Akademija likovnih umetnosti a 1973. godine prerasta u Fakultet likovnih umetnosti. Od osnivanja pa do danas, Fakultet likovnih umetnosti ima status vodeće institucije u oblasti likovnog obrazovanja na ovim prostorima. Tokom više od 80 godina postojanja, u nastavi je učestvovalo oko 140 uglednih srpskih i jugoslovenskih umetnika.

Ubrzo po osnivanju Akademije, sa slikarstvom i vajarstvom kao temeljima nastave, osnovana je i Katedra za grafiku – likovnu oblast koja do tada nije imala posebno razvijenu tradiciju u jugoslovenskoj umetnosti. Nastava grafike predstavlja veoma važan deo nastavnog programa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Težište rada na ovom odseku je na izučavanju tradicionalnih grafičkih tehnika kao i na upoznavanju sa najnovijim, referentnim praktičnim i teorijskim istraživanjima u oblasti umetnosti.

Izložba prikazuje 21 otisak grafike koje su radili nastavnici i saradnici Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Pogledaj takodje

Leskovački glumac Mirsad Ibrić: Od ugnjetavanja u školi do rada sa najvećim zvezdama

Život u malenoj sredini ne pruža mnogo mogućnosti za usavršavanje i rad, te iz tog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *