Početna / DRUŠTVO / Izložba Bratislava Anđelkovića – Bate iz Vučja u leskovačkoj biblioteci
Dionis Restoran Leskovac

Izložba Bratislava Anđelkovića – Bate iz Vučja u leskovačkoj biblioteci

Izložba Bratislava Anđelkovića iz Vučja sinoć je otvorena u Narodnoj biblioteci u Vučju. Na otvaranju izložbe je govorio pesnik Vlasta Cenić.

„Svi su znali za Batu iz Vučja. On je svoje Vučje i Leskovac proslavio širom Srbije. Bata je jedan od najzanimljivijih likovnih umetnika kod nas koji nam svojom energijom i ljubavlju pruža jedan renesansni duh koji mi kao narod nismo doživeli i iživeli na jedan pravi način. Njegov rad je specifičan, jer čim pogledate neki njegov rad znate da je to radio Bata iz Vučja. “

Bata je pokazao i svoje najnovije delo, naslikano na panju, rekavši da je to srpska glava 19. veka koja na jednoj polovini ima sliku Njegoša a drugoj Karađorđa.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je za Batu iz Vučja rekao da je pravi virtuoz, kako na platnu, tako i na kamenu i drvetu.

Na kraju izložbe posetioci su mogli i da vide film „Kamen drevnog snevača“ koji govori o liku i delu Bratislava Anđelkovića.

Pogledaj takodje

Gradonačelnik Leskovca poziva sugrađane na odgovornost: Pojedini ugostiteljski objekti nisu poštovali preporuke i zbog toga imamo veliki broj zaraženih

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Leskovca istakao je da je situacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *