hotel bell

Izgradnjom vodovodne mreže u Lipovici, rešiće se problem snabdevanja pijaćom vodom

U Lipovici su u toku radovi na izgradnji vodovodne mreže, koja će stanovnicima ovog sela omogućiti rešavanje dugugodišnjeg problema koji su imali sa vodom.

Za izgradnju vodovodne mreže u dužini od 4960 metra iz gradskog budžeta izdvojena je suma od 15,5 miliona dinara, a danas je predsednik Goran Cvetanović obišao pomenute radove.

“Pre 2 godine završeni su radovi na izgradnji dela vodovodne mreže Pečenjevce-Brestovac, vrednosti 19 miliona dinara, u toku tekuće godine vodovodna mreža uređena je u četiri ulice i u Pečenjevcu izgrađen dovodni cevovod i rezervoar sa ukupno 66,3 miliona dinara – kazao je Cvetanović.

Direktor direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić, govorio je o tehničkim karakteristikama radova.

“Cevi su prečnika 90, 110 i 160 mm, onako kako je i projektovano, i biće dovoljno za snabdevanje celog sela. Radove ćemo izvoditi i sa druge strane železničke pruge. Već pokrećemo nabavku za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Pečenjevcu i Čekminu, gde postoji odobrenje i projektno-tehnička dokumentacija, tako da nastavljamo radove onako kako smo i planirali za ovu godinu“, kazao je Nikolić.

Inače, ove radove izvodi Invest produkt iz Lebana, i do sada je postavljeno 1,9 km vodovodnih cevi, od ukupnih 4960 metara.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *