hotel bell

Izbori u Leskovcu zakazani za 25. decembar: Biraju se Saveti u svih 139 mesnih zajednica

To je danas saopštio predsednik Skupštine grada Leskovca, Aleksandar Đurović, nakon potpisivanja odluke o raspisivanju izbora

Članom 98. Odluke o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada Leskovca, koju je Skupština grada usvojila 27. juna ove godine, propisano je da će se izbori za članove saveta sprovesti u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu Odluke:

– Imajući u vidu da je mandat članova svih 139 mesnih zajednica istekao, kao i činjenicu da je Odlukom o obrazovanju predviđena obaveza raspisivanja izbora u pomenutom roku, stekli su se uslovi za raspisivanje izbora, što sam danas i učinio. Biće sprovedeni po pravilima neposrednog i tajnog glasanja, na osnovu opšteg i jednakog prava, u skladu sa osnivanjem. Od dana raspisivanja, do dana održavanja, ne može proteći manje od 30, niti više od 45 dana, pa sam ih raspisao za 25. decembar, rekao je predsednik Skupštine grada, Aleksandar Đurović.

Odluka o raspisivanju stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku grada Leskovca, a biće objavljena na zvaničnom sajtu grada i oglasnim tablama mesnih zajednica. Istovremeno počinju da teku i rokovi za sprovođenje izbornih radnji, a za pripremu, realizaciju i kontrolu izbora biće zadužena Gradska izborna komisija i birački odbori.

Obrasce i potrebnu dokumentaciju za kandidovanje, kao i uputstvo za sprovođenje izbora, Gradska izborna komisija propisaće i objaviti na zvaničnom sajtu grada, u roku od 5 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju, istakao je Đurović i pozvao građane da iskoriste svoje glasačko pravo i izaberu svoje predstavnike u savete mesnih zajednica.

Check Also

U susret zimi, uređene ulice i putevi u Zelenoj zoni, Predejanu i Babičkom

Iako je građevinska sezona zvanično završena 15. novembra, relativno povoljne vremenske prilike, omogućavaju putarima gotovo …

Оставите одговор