Početna / GRADOVI / Leskovac / IZBORI 2020: Gradska izborna komisija vratila 4 izborne liste na doradu zbog manjka potpisa
hotel bell

IZBORI 2020: Gradska izborna komisija vratila 4 izborne liste na doradu zbog manjka potpisa

Gradska izbora komisija u Leksovcu vratila je liste 4 koalicije, stranke i grupe građana na doradu, odnosno dopunu potreben dokumentacje.

Liste koje su predate u toku jučerašnjeg dana i večeri imaju po 25 odborničkih kandidata, što je i zakonski minimum tako da će morati da prikupe nedostajuće potpise i neće moći, kao na primer neke ranije predate liste, da nadoknade nedostajuće potpise skraćivanjem liste kandidata.

Lista „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“ će dokumentaciju morati da dopuni sa 37 overenih potpisa građana.

Isti broj pravno valajnih potpisa nedostaje i koalicionoj listi „Metla 2020 – Živi zid“.

Grupa građana „Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana“ ima obavezu da u roku od 48 časova otkloni nekoliko pravnih nedostaka. Pored 89 potpisa građana, ova grupa građana će morati da dostavi i potvrde o izbornom pravu, prebivalištu i državljanstvu za 11 odborničkih kandidata.

Najveći broj potpisa nedostaje listi „Narodni blok – Nova Srbija“ – 148, a predstavnici ove koalicije će morati da dostave i uverenju o državljanstvu za jednog odborničkog kandidata.

Predstavnicima grupa građana, stranaka i koalicije dat je rok od 48 časova u kojem trebaju da dostave nedostajuću dokumentaciju.

Gradska izborna komisija ranije je proglasla 7 izbornih lista. Ukoliko i ove četiri liste budu prihvaćene, birači će u Leskovcu moći da biraju izmešu 11 listi stranaka, koalicija i grupa građana.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *