hotel bell

Iz budžeta grada više od 3 miliona dinara EPS-u

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 3.263.759 dinara EPS-u u okviru redovnih troškova, a na ime utrošene električne energije.

Grad Leskovac redovno i bez kašnjenja izmiruje obaveze prema EPS-u, kao i sve obaveze u svojoj nadležnosti, sve što dospeva u Centralnom registru faktura, obaveze prema ustanovama, preduzećima, zaposlenima.

Podsetimo. Decembra 2022. godine isplaćena je 60. i ujedno poslednja rata reprograma sa EPS-om potpisanim u cilju namirenja dugovanja nastalog zbog neisplaćenih računa za struju i uličnu rasvetu. Dug u ukupnom iznosu od 192 miliona dinara (što iznosi oko milion i 600 hiljada evra) datira iz perioda pre 2012. godine, odnosno prethodnog rukovodstva grada.

Imajući u vidu da je grad izmirio sva dugovanja prema EPS-u i da redovno izmiruje i mesečne račune, nameće se obaveza ovog preduzeća da stabilizuje isporuku električne energije. Najavljeni i redovni remonti, kao i nenajavljen prestanak snabdevanja ekletričnom energijom, sve su češći u našem gradu, što remeti redovno funkcionisanje građana, privrede i čitave zajednice.

Check Also

Cvetanović u poseti gazdinstvu Đorđević: Ako svi poljoprivrednici prestanu da rade, nećemo imati šta da jedemo – poručio mladi poljoprivrednik

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Stevana Đorđevića iz …

Оставите одговор