Početna / Opštine / Bojnik / Isplata druge minimalne zarade u prvoj nedelji juna
hotel bell

Isplata druge minimalne zarade u prvoj nedelji juna

Druga minimalna zarada privrednicima i zaposlenima biće isplaćena prve nedelje juna, a treća minimalna zarada mesec dana kasnije, najvio je danas ministar finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali.

„Pozivam privrednike da se zadrže u tom programu. Sledeća isplata je prve nedelje juna, i onda očekujemo još jednu u prvoj nedelji jula, rekao je ministar.

Mali je takođe uputio poziv privrednicima da nastave razgovore sa Fondom za razvoj Republike Srbije i poslovnim bankama za kredite i garantnu šemu.

Prema njegovim rečima, mikro, mala i srednja preduzeća tražila su podršku od poslovnih banaka u vrednosti od približno milijardu evra.

„Država daje garanciju za te kredite, iskoristite tu priliku za obrtna sredstva i likvidnost“, poručio je Mali, uz ocenu da je Srbija dobro prošla kada su u pitanju posledice koronavirusa na domaću ekonomiju i sada preostaje da se privreda vrati na stope rasta od pre dva-tri meseca.

Pogledaj takodje

Mininistarstvo izdvojilo značajna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva

Photo: pixabey Povodom Međunarodnog praznika žena, ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, poručila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *