Home / DRUŠTVO / Intervju VIKTOR SAVIĆ: Ideja filma je pozitivna i vedra, sa porukom da kako zračiš tako i privlačiš
hotel bell

Intervju VIKTOR SAVIĆ: Ideja filma je pozitivna i vedra, sa porukom da kako zračiš tako i privlačiš

glumac Viktor Savić na snimanju u selu Rudare

CONE je častan , ponosan (nekad čak i previše), tvrdoglav, uporan, istrajan, ambiciozan. Praktičan je i racionalan. Ima smisla za posao. Ume da proceni robu i ljude. Vešt je govornik, ume da ubedi ljude u svoje ideje. Coneta u novom filmu koji se snima u Leskovcu pod nazivom „Bilo jednom u Srbiji“ igra Viktor Savić, koga smo iskoristili na pauzi između snimanja da čitaocima portala Dnevnik Juga prenese svoje utiske o filmu, svom liku i boravku u našem gradu.

Kako je ovaj glumac iz Beograda, na počeku smo ga upitali kako se snašao sa našim dijalektom?

„Na fakultetu dramskih umetnosti smo učili dijalekte, a na ovom projektu smo radili sa Dijanom Marović koja je profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti. Generalno na ovom filmu se trudimo da ne govorimo leskovački iz tog vremena, već moderni koji se danas koristi, koji je za moje uvo mirniji od tog starog. Cone je lik koji je živeo u Engleskoj tako da je njemu i oprošteno ukoliko i nešto nije baš na leskovačkom, bitno je doneti emociju – ističe kroz osmeh za Dnevnik Juga glumac Viktor Savić.

glumac Viktor Savić na snimanju u fabrici Zele Veljković

Za prihvatanje uloge u ovom ostvarenju, koje će svetlosta dana ugledati naredne godine Viktor nije imao dileme:

„Lagao bih kakad bih rekao da nije primamnjivo svakom čoveku da igra glavnu ulogu, ali kod mene postoje stvari koje su mnogo preče od glavne uloge, a to je ideja o pokretačkoj priči kakvu ovaj film ima. Ovo je priča o liku koji preko nekih grešaka i iskušenja produbljuje i svoju duhovnost ali i duhovnost ostalih sugrađana. To tako ide… Kreneš od sebe, jer kako zračiš, tako provlačiš. A onda imaš i druge koji dalje taj zrak šire i to se prenosi na celu zemlju. Ideja cele priče je pokretačka, pozitivna, vedra, nešto što vraća veru u ljude i Boga. Danas smo okruženi kriminalnim pričama a ovo predstavlja pravo osveženje, jedna preduzetnička drama i jedna melodrama – ističe Savić.

U filmu se Cone odriče ljubavi zarad materijalnih dobara, te smo Viktora ovom prlikom upitali koliko ima sličnosti tadašnje vreme sa sadašnjim.

glumci na snimnaju u dvoristu nekadasnje fabrike

„Mi se svakodnevno odričemo ljubavi zarad materijalnih stvari, a ljubav je Bog, te smo mi kao ljudi svakodnevno u iskušenju i doživljavamo duhovni pad, koji vodi nesreći… praznini koja te opet pokreće da se vratiš na pravi put i ipraviš! A da li je to uspelo na filmu nećemo da otkrivamo! Ali to su svakodnevne borbe, svakodnevni padovi! Važno je da kad padneš ne ostaneš u blatu, već da ustaneš i dalje se jače boriš…to su poruke koje nosi ovaj film – zaključuje Viktor Savić.

Za više detalja o filmu pogedajte facebook stranicu filma Bilo jednom u Srbiji.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор