hotel bell

Interaktivane pozorišne radionice u Brestovcu: Deca kroz igru učila osnovne pojmove o pozorištu

U organizaciji Doma kulture Brestovac, u martu, aprilu i maju održane su interaktivne pozorišne radionice namenjene deci mlađih razreda osnovne škole.

,,Vesela pozorišna predstava” je kroz deset radionica približila deci pozorišnu umetnost i njen nastanak od izbora teksta do postavljanja na sceni. Kordinator ovog projekta je glumac Gile Branković, a dramski pisac za decu, režiser i multitalentovani umetnik Srđan Živković Siđa bio je redovni gost i jedna od predavača. U projektu su učestvovala deca osnovne škole ,, Branko Radičević” iz Brestovca.

“Posetili smo isturena odeljenja ove škole u Kutlešu, Međi i Lipovici, a ostale radionice su održane u Brestovcu. Deca su kroz igru, učila o pozorišnom bontonu, poslu glumca , režisera, producenta i ostalih važnih ljudi koji učestvuju u nastanku predstava. Pripremili su i završnu priredbu, gde su njihov javni nastup ispratili njihovi učitelji, roditelji, ostala deca iz škole. Pozorišne radionice su deci bile besplatne i poklon povodom obeležavanja jubileja Doma kulture u Brestovcu, pola veka postojanja i trideset godina samostalnog rada. ,,Ovo je odličan način da deca provedu kvalitetno slobodno vreme i da kroz igru i zabavu zavole pozorišnu umetnost” kažu organizatori iz ove ustanove kulture.

Check Also

Zaprašivanje komaraca odloženo zbog lošeg vremena

Najavljen početak borbe protiv komaraca odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova za ovakvu vrstu posla. …

Оставите одговор