Početna / HRONIKA / Instrument tabla i menjač „foklsvagen pasata“ puni neprijavljenih deviza

Instrument tabla i menjač „foklsvagen pasata“ puni neprijavljenih deviza

cof

Carinici su 5. februara 2019. godine, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, u jednom automobilu pronašli sakrivenih 80.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven u popodnevnim časovima u „foklsvagen pasatu“ italijanskih registarskih oznaka kojim se iz Bugarske ka Italiji uputio 30-godišnji italijanski državljanin. U razgovoru sa carinskim službenicima putnik je, predstavivši se kao preduzetnik, rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, pregled automobila je pokazao suprotno, kada su carinici u instrument-tabli i šupljini kod menjača pronašli svežnjeve sakrivenih novčanica. Ukupno je na pomenuta dva mesta pronađeno 80.000 neprijavljenih evra.

Vozač automobila je naveo da mu je namera bila da novac iz svoje firme u Bugarskoj prenese u Italiju, gde poseduje još jednu kompaniju.

S obzirom na to da putnik iznos novca koji premašuje limit od dozvoljenih 10.000 evra nije prijavio carinicima, niti je posedovao propisanu dokumentaciju koja bi svedočila o njegovom poreklu, vraćena mu je suma od dozvoljenih 10.000 evra, dok je ostatak od 70.000 privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na svim graničnim prelazima istaknuto je dvojezično obaveštenje o tome da je neophodno prijaviti sumu veću od 10.000 evra, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje. Ukoliko  putnik, pak, to ne učini – rizikuje da mu neprijavljeni novac bude privremeno oduzet.


Pogledaj takodje

Leskovčanin uhapšen sa 615 grama hašiša i 64 grama amfetamina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su V. D. (41) zbog postojanja osnova sumnje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *