hotel bell

Info sesije: Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za samozapošljavanje mladih

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke se realizuje u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji“ koji finansira Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (LDS), a sprovode ga CARE Internacional, ENECA iz Niša i NEXUS iz Vranja. Konkurs se objavljuje u sledećim okruzima: Pčinjski, Jablanički, Nišavski, Pirotski, Borski i Zaječarski.

Info sesija u Leskovcu održaće se u sredu 26.05.2021. godine od 14h u prostorijama Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac.

Rok za podnošenje prijava je 15.6.2021. u 16:00 časova. Prijave koje budu pristigle nakon predviđenog roka kao i nepotpune prijave (sa nepotpunom pratećom dokumentacijom) neće se razmatrati.

Vrsta bespovratnih sredstava za pokretanje/razvoj biznisa

  1. 50 paketa pomoći u opremi u protivvrednosti od 1500 eura za samozapošljavanje

i

2) 50 paketa pomoći u opremi u protivvrednosti od 3600 euraza razvoj biznisa uz obavezu otvaranja dva nova radna mesta (samozapošljavanje i zapošljavanje jednog radnika ili zapošljavanje dva radnika, ukoliko se radi o razvoju postojećeg biznisa).

Obe vrste podrške ne isključuju i druge vrste podrške za samozapošljavanje (na pr. podršku Nacionalne službe zapošljavanja).

Više informacija i prijavne formulare možete pronaći OVDE

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор