hotel bell

IGRAJ ZA POBEDU Turnir u rukometu na pesku u Leskovcu

Kancelarija za mlade Grada Leskovca i Gradski rukometni savez Leskovca zajednički će organizovati prvi turnir u rukometu na pesku.

Turnir će biti organizovan u Sportskom centru Dubočica, na plaži bazena, u usbotu 26. avgusta. Rukomet na sportu je sve popularniji sport koji će biti zastpljen i na narednoj Olimpijadi. Rukomet na pesku se igra po modifikovanim pravilima u odnosu na “pravi” rukomet, na terenu dimenzija 27×12 metara, a organizatori najavljuju da će svaka utakmica biti pravi spektakl, delom i izbog činjenice da su ekipe “mešovite”, odnosno da zajedno igraju i rukometaši i rukometašice.

– U okviru projekta “Igraj za pobedu”  koji ima za cilj podršku zdravim stilovima života, Grad Leskovac, Gradski rukometni savez i Kancelarija za mlade organizuju ovaj turnir. Ekipe će činiti po 6 igrača, a prijava ekipa je besplatna. Nagradni fond turnira je 60.000 dinara. Nagrada za prvo mesto je 30.000 dinara, za drugo mesto 20.000 a za treće mesto nagrada će biti 10.000 dinara. Ekipe će moći da se prijave u Kancelariji za mlade ili preko sajta kancelarije za mlade – rekao je Aleksandar Stojanović.

U organizaciju turnira uključen je i Gradski rukometni savez.

– Osnovna ideja razvoja rukometnog sporta u centrima kakav je Leskovac jeste da se pored svih dosadašnjih aktivnosti posveti i nešto veća pažnja rukometu na pesku koji je posebno aktuelan u letnjim emesecima. S obzirom da se rukomet dugo igra na ovim prostorima, po prvi put želimo da se uključi i što više omladine, da iskoristimo mogućnosti koje imamo u SC Dubočica i da u uslovima letnjih sportova koji se odvijaju po svim sredinama, da i mi damo svoj doprinos. Kancelarija za mlade sa lokalnom samoupravom, koja prati sve ove akcije, promoviše i rukomet na pesku. Očekujemo da se u ovoj takmičarskoj godini prijavi između 10 i 20 ekipa, i u svakom slučaju sve ono što je neophodno u organizaciji Gradski rukometni savez će omogućiti i pomoći. – kazao je Miomir Petrović, generalni sekretar Gradskog rukometnog saveza Leskovac.

Prijave za prvi turnir u rukometu na pesku traju do 25. avgusta.

Srđan Stamenković

[iframe src=”http://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdnevnikjuga.dnevnilist%2Fvideos%2F686533808208892%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Check Also

Na Svetski dan voda podsećamo: Iz ”Barja” se snabdeva 100.000 ljudi-zato ga svi moramo čuvati

Ovogodišnji slogan obeležavanja Dana voda na svetskom nivou je ”Budi promena”, uz obrazloženje da nije …

Оставите одговор