Home / DRUŠTVO / I u Leskovcu podrška deci iz osetljivih grupa pri prelasku u srednju školu
hotel bell

I u Leskovcu podrška deci iz osetljivih grupa pri prelasku u srednju školu

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalnih samouprava Aleksinca, Bečeja, Bora, Žablja, Knjaževca, Leskovca, Niša, Novog Sada, Surdulice i Ćuprije, Dečije fondacije Pestaloci i Centra za obrazovne politike.

Memorandum je potpisan u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi – koji realizuje Centar za obrazovne politike u saradnji sa Dečijom fondacijom Pestaloci uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Glavni cilj projekta je podržavanje uspešnog prelaska učenika iz osetljivih grupa ka srednjoškolskom nivou obrazovanja i vaspitanja i nastavku školovanja kroz jačanje kapaciteta relevantnih aktera za pružanje adekvatne i pravovremene podrške. U projekat je uključeno 20 osnovnih i srednjih škola iz deset lokalnih samouprava.

Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je pozdravila sve učesnike događaja i istakla da je kvalitetno obrazovanje za svu decu misija Ministarstva pa je tako uključivanje i zadržavanje dece iz osetljivih grupa u obrazovanju posebno važno. Ministarstvo ovaj projekat prati od 2017. godine, a sam naziv projekta „Zajedno ka srednjoj školi – Podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu“ ukazuje na činjenicu koliko je važno da se svi zajedno bavimo ovim pitanjem. Navela je da lokalne samouprave imaju izuzetno značajnu ulogu i da svaka lokalna samouprava može u skladu sa lokalnom situacijom dati svoj doprinos. Upravo ova vrsta saradnje se formalizuje Memorandumom o saradnji koji se danas potpisuje.

U ime grada Leskovca Memorandum o saradnji potpisala je Andrijana Vasić, pomoćnica gradonačelnika Grada Leskovca.

Potpisivanjem Memoranduma partneri grade partnerstvo između institucija i organizacija na nacionalnom i lokalnom nivou u cilju pružanja usklađene i koordinisane podrške učenicima iz osetljivih grupa.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.