I ove godine, Konkurs za najlepšu pesmu na dijalektu

Leskovački kulturni centar i ove godine raspisuje Konkurs za najlepšu pesmu na dijalektu. Pravo učešća imaju svi autori kojima je srpski maternji jezik.

Prispele radove će pregledati selektor i izabraće najbolje pesme koje će biti objavljene u posebnoj publikaciji ˗ zborniku dijalekatske poezije. Pored toga, selektor će izabrati 10 pesnika koji su poslali
najkvalitetnije radove i ti autori će učestvovati na manifestaciji ,,U ritmu dijalekta” koja će se održati krajem novembra 2023. godine u Leskovačkom kulturnom centru.

Na ovoj manifestaciji autori će kazivati svoje stihove, a žiri će izabrati najlepšu dijalekatsku pesmu ovogodišnjeg programa, čiji autor će biti nagrađen novčanom nagradom od 10.000 dinara. Takođe, na ovoj manifestaciji biće dodeljena i nagrada publike, kao i specijalna nagrada za doprinos negovanju dijalekatske poezije (ove nagrade nisu novčane). Prošle dve godine manifestacija ,,U ritmu dijalekta bila je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja i Grada Leskovca.

Pravo učešća imaju svi autori kojima je srpski maternji jezik. Prispele radove će pregledati selektor i izabraće najbolje pesme koje će biti objavljene u posebnoj publikaciji ˗ zborniku dijalekatske poezije.
Pored toga, selektor će izabrati 10 pesnika koji su poslali najkvalitetnije radove i ti autori će učestvovati na manifestaciji ,,U ritmu dijalekta” koja će se održati krajem novembra 2023. godine u Leskovačkom kulturnom centru.

Na ovoj manifestaciji autori će kazivati svoje stihove, a žiri će izabrati najlepšu dijalekatsku pesmu ovogodišnjeg programa, čiji autor će biti nagrađen novčanom nagradom od 10.000 dinara. Takođe, na ovoj manifestaciji biće dodeljena i nagrada publike, kao i specijalna nagrada za doprinos negovanju dijalekatske poezije (ove nagrade nisu novčane).

USLOVI KONKURSA:
 Autori treba da pošalju jednu pesmu koja je pisana narodnim jezikom, tj. bilo kojim dijalektom kojim se govori na teritoriji naše zemlje.
 Pesme slati u programu Microsoft Word, fontom Times New Roman, veličina fonta 12, ćiriličnim pismom. Tekst ne treba biti duži od jedne stranice A4 formata.
 Pored teksta pesme, u mejlu dostaviti i sledeće podatke:

 Ime i prezime autora;
 Broj telefona;
 Adresu i mesto stanovanja;
 Naziv dijalekta na kome je pisana poezija i naziv mesta u kome se tako govori;

 Ukoliko u tekstu pesme ima dijalektizama (reči koje su
karakteristične samo za tu govornu zonu), ispod pesme napisati značenje tih reči.

Prijave koje ne sadrže sve tražene podatke i ne ispunjavaju uslove konkursa neće biti
razmatrane.
 Radove slati na mejl uritmudijalekta@lkc.org.rs sa naznakom Za konkurs.
 Slanjem radova na Konkurs učesnik garantuje da su poslate pesme njegovo autorsko delo i daje pravo Leskovačkom kulturnom centru da poslate tekstove koristi u svrhu promocije manifestacije (objavljivanje u elektronskim i štampanim medijima, kao i objavljivanje u zborniku dijalekatske poezije i sl.).
Konkurs je otvoren od 11. marta do 15. maja 2023. godine.

Dodatne informacije u vezi s konkursom možete dobiti na mejlu uritmudijalekta@lkc.org.rs .

Check Also

POKLON ZA SVE PUNOLETNE GRAĐANE: Prijavite se na OVOM LINKU i preuzmite 6.000 dinara!

Na jednom mestu, svi punoletni građani Srbije mogu preuzeti novac u bilo kom trenutku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *