hotel bell

I Dveri traže raskid ugovora sa “Bauwesenom“

Predsednik Gradskog odbora, Igor Jovanović, pozvao je gradonačelnika Cvetanovića da raskine ugovor sa izvodjačem radova na rekonstrukciji trga, koji se, kako je rečeno, ne obazire na dopise grada i nadzornog organa i posao obavlja dinamikom, koju sam diktira.

Gradnja trga, naglašava Igor Jovanović, po željama i opozicije i vlasti, trebalo bi da ide drugačijim tempom, bar onako brzo kako niču višespratnice u Leskovcu.

– Nije da nismo upozoravali da će do ovoga doći, i da budem iskren, ne samo mi, već i kompletna opozicija, pa i leskovački mediji. Firma o kojoj ste pisali, kao o najnepoželjnijem kandidatu za izvođača, dobila je posao, uprkos saznanjima da je bila na crnoj listi Uprave za javne nabavke, baš zbog kašnjenja. Zato danas imamo moderan “Skadar na Bojani“ u Leskovcu, zbog koga je grad, pa i svaki njegov stanovnik izvrgnut podsmehu. Iako svi pominju probijene rokove, oni nisu najveći problem, veću sistem u kome živimo, rekao je Jovanović.

U bar malo uređenijem sistemu, ne bi moglo da se dogodi da ovakve firme budu angažovane, niti da naručilac posla ima problem sa raskidom ugovora, ukoliko ne bude poštovan.

– Ukoliko gradonačelnik ne može, ili iz nekog drugog razloga ne želi da raskine ugovor sa Bauwesenom, predlažemo da ujedinimo snage, uključimo pravni tim Dveri i probamo zajedno da delujemo. Evidentno je da će, u suprotnom, radovi na trgu biti završeni kada izvođač to odluči. On dobija poslove širom Srbije i gotovo da nema gradilišta bez kašnjenja. Mala je šansa, međutim, da naši predlozi budu i saslušani, a kamoli uvaženi, ali Cvetanović jedno ipak može da uradi: da izađe pred sugrađane i prizna svoju grešku, zaključio je Jovanović.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор