Početna / DRUŠTVO / Humanitarna akcija za porodice sa više dece iz Medveđe

Humanitarna akcija za porodice sa više dece iz Medveđe

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije posetio je opštinu Medveđa gde je nastavljena humanitarna akcija Eparhije niške – pomoć višedetnim porodicama ovoga kraja.

Akciju su ovoga puta pomogle članice Kola srpskih sestara iz Niša, koje su spremile pomoć u vidu garderobe, hrane, kućne hemije i igračaka za decu, zatim Crkveno-pevačka družina Branko iz Niša, koji su spremili dvadeset paketa hrane, kućne hemije, jastuka i pokrivača, kao i gospodin Jovica Stojanović sa porodicom, koji su ovu akciju pomogli garderobom.

U pratnji Njegovog Preosveštenstva bili su protojerej-stavrofor Branislav Cincarević, arhijerejski namesnik jablanički jerej Dalibor Stefanović, jerej Boban Vuković, paroh iz Medveđe, jerej Dragan Ilić, paroh iz Sijarinske Banje, gospođa Sara Cincarević i gospođa Jovana Mikić, dirigenti Crkveno-pevačke družine Branko iz Niša i predstavnice Kola srpskih sestara na čelu sa gospođom Mirjanom Mladenović, sekretaricom Kola, petorica parohijana iz Medveđe, kao i koordinator odbora za versku nastavu Eparhije niške gospodin Lazar Pavlović, đakon Đorđe Filipović, sekretar Episkopa i Đorđe Šojić, službenik Eparhije.

Poseta je započeta u selu Gurgutovac, kada je darivana porodica Filipović sa petoro dece, a nastavljena je u selima Crni Vrh i Čokotin, gde su posećene porodice Stojanović (sedmoro dece), Nešković i Andrejević (po šestoro dece).

Preosvećeni Vladika je posetio porodice Veličković sa jedanaestoro i Todorović sa šestoro dece u selu Retkocer, a poseta je završena u Sijarinskoj banji darivanjem porodice Stojković sa devetoro dece.

Pogledaj takodje

Devet sela u opštini Lebane u ponedeljak bez struje

„Elektrodistribucija Leskovac“, pogon Lebane, obaveštava svoje korisnike sa područja opština Lebane da je u ponedeljak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *