Početna / DRUŠTVO / Hram Svetog Simeona u naselju Dubočica biće jedan od najlepših na jugu Srbije, završetak radova za nekoliko godina
hotel bell

Hram Svetog Simeona u naselju Dubočica biće jedan od najlepših na jugu Srbije, završetak radova za nekoliko godina

Do završetka svih neophodnih radova na izgradnji Hrama Svetog Simeona Mirotočivog u leskovačkom naselju Dubočica ostalo je puno posla.

Procena Vladike Arsenije koji je danas obišao ovu crkvu je da će za to biti potrebno nekoliko godina. Vladika Arsenije je danas boravio u Leskovcu, a sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem obišao je hram u naselju Dubočica.

Sa tokom radova Vladiku Arsenija i gradonačelnika Cvetanovića upoznao je starešina hrama Zvonimir Živković.

-Hram Svetoga Simeona Mirotočivog u Leskovcu je započet još 2005. godine, evo skoro 15 godina kako se ovaj grad zida i, hvala Bogu, poslednjih nekoliko godina je mnogo urađeno zahvaljujući Gradu Leskovcu sredstvima koje je obezbedio za nastavak radova na završetku ovog hrama koji će, verujem, biti ponos, ne samo grada Leskovca, nego i čitave niške eparhije i šire. Sada je završena prva faza radova na izradi poda koji će kompletno biti u mermeru. Završen je oltarski deo po projektu arhitekte Dimitrija Marinkovića koji je uradio i projekat za ikonostas i za kompleno uređenje hrama. Grad Leskovac je spreman da dalje pomaže završetak radova, a nadamo se da će biti i donatora i dobrih ljudi koji su spremni da pomognu da se ovaj hram završi. Nadamo se da ćemo u toku 2020. završiti pod u potpunosti, a da ćemo u narednih nekoliko godina u potpunosti završiti hram Svetog Simeona – rekao je Vladika niški Arsenije.

Ovom prilikom rečeno je da je u toku izrada projekta novog zvonika jer je prilikom projektovanja postojećeg, ve izgrađenog ojekta napravljena greška. U okviru objekta gde će biti smešten novi zvonik nalaziće se i palionica sveća, saopšteno je danas tokom posete hramu Svetog Simeona.

Pogledaj takodje

Inspekcije u Jablaničkom okrugu obavile 468 kontrola, izrečeno 5 kazni u visini od 510.000 i dve prekršajne prijave

Komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalni policajci Odeljenja komunalne policije Gradske uprave grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *