Početna / DRUŠTVO / Hitna pomoć, policija i odeljenja za vanredne situacije i pored snega odgovaraju na sve pozive građana

Hitna pomoć, policija i odeljenja za vanredne situacije i pored snega odgovaraju na sve pozive građana

Iz perspektive jednog vozača u Leskovcu, sve se urotilo protiv upravljača četvorotočkašima, ali i pešaka. Sneg koji pada već više od 30 sati, putari koji ne mogu da da se izbore sa njim, niska temperatura na kojoj bačena so ne daje efekat. Ipak, kažu nadležni, sve je pod kontrolom.

Iz Operativnog centra Odeljenja za vanredne situacije, dobijamo informaciju da su se tokom dana građani samo raspitivali kada će pojedine ulice biti očišćene, ali nije bilo apela za pomoć ili intervenciju  vatrogasno-spasilačke jedinice.


Građani najčešće potrebu za intervencijom prijave Službi hitne pomoći ili policiji, sa kojima smo mi u stalnoj interaktivnoj vezi. Spremni smo da odmah krenemo u akciju, kao i mnogo puta do sada, kaže Ivica Ranđelović, načelnik sektora za vanredne situacije. Za sada nije bilo potrebe za našim angažovanjem, ali se, u ovakvim vremenskim prilikama, situacija za čas može promeniti.

Direktor Doma zdravlja Leskovac, Slaviša Božić, ističe da Hitna pomoć i Služba kućne nege, za sada stižu do svih pacijenata, kojima je zdravstvena usluga neophodna.


  “Lade nive“ i “Dacie“ koje imamo na raspolaganju, probijaju se, još uvek,  bez problema do svih kojima treba naša pomoć. Prema informacijama kojima raspolažem, od svih zdravstvenih ambulanti na teritoriji grada, od jutros ne radi samo ona u Oruglici. Naši sugrađani na rubnim delovima teritorije, posebno u brdsko-planinskim delovima gotovo da su naviknuti na ovakvu situaciju svake zime, pa na vreme obezbede dovoljne količine lekova. Za sada nema poziva za intervenciju drugih službi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja pojedinih gradjana, a ako ih bude, naši lekari spremni su da odmah krenu na teren, zajedno sa spasilačkim jedinicama.

U Operativnom centru Odeljenja za vanredne situacije celodnevno se dežura, a gradjanima su, za prijavljivanje hitnih situacija na raspolaganju telefoni : 016/ 1985, 016/ 252-093 i 016/ 200-482.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *