Početna / DRUŠTVO / ISTI USLOVI ZA SVE ĐAKE: Renoviran toalet u školi u Bobištu

ISTI USLOVI ZA SVE ĐAKE: Renoviran toalet u školi u Bobištu

U objektu Osnovne škole Vuk Karadžić u Bobištu renovirani su toaleti, tako da će veliki broj učenika koji ovde pohađaju nastavu imati mnogo bolje uslove za rad i boravak u školi.

-Danas smo ovde kako bismo učenicima isturenog odeljenja u Bobištu predali na korišćenje saniran sanitarni čvor, odnosno renovirane toalete. Završeno je renoviranje toaleta na prvom spratu škole za šta je grad izdvojio 1.510.000,00 a u 2019. će biti renovirani toaleti u prizemlju škole i za tu svrhu će grad izdvojiti 1.500.000 dinara i tako će omogućiti bolji higijensko sanitarni uslovi za đake ove škole ali i za predškolce koji su takođe smešteni u ovoj ustanovi – rekla je republićka poslanica Olivera Pešić.

Narodni poslanik Oivera Pešić i direktor škole Predrag Zdravković

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ privlači sve veći broj đaka modernim i atraktivnim programima koji idu u korak sa novim tehnologijama i vremenom u kome živimo.

-OŠ „Vuk Karadžić“ u Bobištu krenula je sa radom 1984. godine , ima 10 odeljenja sa oko 250 đaka i prvi put posle 34 godine su renovirani toaleti. Od 2013. godine u ovoj školi je uvedeno parno grejanje, postavljen video nadzor, u dvorištu je postavljen mobilijar, napravljena je kapija i ofarbana ograda. Škola se može pohvaliti i novim hemijskim kabinetom koji je đacima omogućio bolji kvalitet nastave i koji će omogućiti da se učenici prvi put susretnu sa oglednom nastavom. Ulice koje vode do škole su asfaltirana i time je omogućeno da đaci imaju nesmetan pristup i prilaz do škole – dodala je Olivera Pešić.

????????????????????????????????????

Najavljena su i nova ulaganja u školu koja je poslednjih godina došla u centar pažnje medija otvaranje odeljenja za matematičke talente, ali i brojnim drugim novitetima.

-U narednom periodu čim se za to stvore vremenski uslovi u dvorištu škole napraviće se betonski stolovi za stoni tenis.Takođe u narednom periodu ova škola će dobiti učionicu na otvorenom čije će radove finasirati Grad preko Kancelarije za mlade. Što se tiče ulaganja u centralnoj školi grad je finansirao energetsku sanaciju zgrade, renoviranje toaleta, video nadzor kao i zamenu dotrajalog školskog nameštaja. Grad konstantno ulaže u obrazovanje i u stvaranje boljih uslova za našu decu kako u gradskim školama tako i u školama koje su na selu – najavila je republička poslanica Olivera Pešić.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Predrag Zdravković je istakao da je osnovni zadatak da sva deca imaju iste i najbolje moguće uslove za boravak i učenje.

.-Zahvaljujem lokalnoj samoupravi i gradonačelniku koji su odvojili sredsva za renoviranje toaleta i u objektu naše škole u Bobištu. Osnovni cilj je da stvorimo podjednake uslove za sve đake, kako u centralnoj školi tako i u isturenom odeljenju u Bobištu. Učenici i u Bobištu mogu da uče kineski jezik, uveli smo i produženi boravak u Bobištu i nastavljao da ulažemo i dalje – najavio je direktor Predrag Zdravković.

Pogledaj takodje

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *