Home / DRUŠTVO / Hisarski šampioni organizuju Ekološki volonterski kamp, danas i sutra na Hisaru
hotel bell

Hisarski šampioni organizuju Ekološki volonterski kamp, danas i sutra na Hisaru

Udruženje Tim 42 i udruženje Hisarski šampioni danas i sutra organizuju akciju čišćenja i uređena na brdu Hisar i u parku Devet Jugovića, a u okviru dvodnevnog voleonterskog Ekološkog kampa.

„Ovi lokaliteti predstavljaju jedno od omiljenih mesta naših sugrađana. Iz tih razloga pohvalio bih današnju inicijativu uređenja ovih površina koje organizuju mladi. U ovaj prostor i Grad Leskovac ulaže dosta sredstava a ova akcija je još samo jedan dokaz da su i mladi leskovčani zainteresovani za svoje okruženje i da su novac koji su dobili preko projekta „Šta nam teško“ uložili upravo u njegovo uređenje – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Vladimir Branković, zamenik sekretara skupštine, iskoristivši priliku da pozove i ostale mlade sa teritorije našeg grada da se priključe ovakvim akcijama koje za cilj imaju očuvanje životne sredine.

U ime udruženja „Hisarski šampioni“ predstavnik udruženja Nemanja Kostić, iskoristio je priliku da najavi dvodnevni eko kamp u organizaciji ovog uduženja.

„Ovim projektom želimo Leskovčanima da ukažemo koliko je ozelenjivanje i održavanje zelenih površina važno. Naše udruženje pokrenulo je volonterski kamp pod pokroviteljstvom udruženja „Tim 42“, a preko projekta „Šta nam teško“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta. Ovaj kamp ima za cilj uređenje brda Hisar i parka Devet Jugovića. Danas i sutra ćemo rekonstruisati i ofarbati klupe, rekonstruisati palto kod repetitora na Hisaru, očistiti i urediti ove površine. U planu imamo i rekonstrukciju osmatračnice i nadamo se da ćemo ovim akcijama privući mlade da svoje slobodno vreme provedu napolju, u prirodi, umesto što su na telefonu – kazao je Kostić.

Ovaj volonterski kamp se sprovodi u okviru programa volontiranja mladih, Mladi su zakon, koji sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Timom 42, Pokretom gorana Vojvodine, Cegradom i udruženjem Optimist.

„Program finasira Ministarstvo omladine i sporta a ovaj projekat podržan je sa 70.000 dinara – kazala je na današnjoj konferenciji Ana Pecarski, predstavnica „Tima 42“.

Check Also

Izašao novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu

U izdanju Leskovačkog kulturnog centra izašao je novi dvobroj časopisa Naše stvaranje za 2021. godinu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *