hotel bell

Help i Grad Leskovac: Podrška mikro biznisima u Leskovcu

U Skupštini grada Leskovca danas su potpisani ugovori o donaciji opreme za započinjanje malih biznisa u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji”.

Pojedinci koji su dobili donacije u okviru projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“, u sali Gradskog veća potpisali su ugovore o donaciji opreme sa predstavnicima nemačke organizacije Help. Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i program menadžer Help-a Maša Bubanj.

Reč je o projektu koji finansira nemačka vlada, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine. Vrednost dela projekta u Leskovcu iznosi 87 000 evra, dok je učešće grada 29 000 evra. Četiri žene i osam muškaraca potpisalo je ugovore o donaciji opreme, prosečne vrednosti 2 400 evra, sa kojom će započeti svoje male biznise u oblasti zanata i usluga.

U prethodnom ciklusu opremu je već dobilo 18 korisnika, čime je ispunjen ukupan broj planiranih grantova za Leskovac u okviru projekta.

– Mala i srednja preduzeća su prepoznata u ekonomijama mnogih zemalja kao pokretači ekonomskog oporavka, upravo zbog otvaranja novih radnih mesta i podsticanja preduzetničkog duha – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da će se grad truditi da stvori još povoljnije uslove za osnivanje i razvoj ovakvih privrednih subjekata.

Help je uz pomoć donatora u Leskovcu realizovao projekte u vrednosti od oko 700 000 evra.

Check Also

U ponedeljak radovi na vodovodnoj mreži, evo gde će doći do prekida u snabdevanju vodom

Javno komunalno preduzeće Vodovod Leskovac najavilo je za ponedeljak radove na vodovodnoj mreži. JKP Vodovod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *