hotel bell

Grupa građana Za Leskovac zajedno očekuje jedinstvenu listu opozicije na lokalnim izborima u Leskovcu: zajednički kandidat za gradonačelnika treba da bude faktor spajanja, a ne razdvajanja

Konferencija za medije Grupe građana Za Leskovac zajedno ponovo je bila posvećena grejanju i korišćenju mazuta za koji tvrde da je kancerogen, dok je novinare interesovao način izlaska na lokalne izbore.

Predsednik ove grupe građana Nenad Zdravković je naglasio da ova politička grupacija radi na okupljanju opozicije za zajednički nastup na lokalnim izborima.

„Mislim da je u Leskovcu opozicija dostigla jedan nivo sazrevanja da lične sujete budu pomerene u stranu i da se uz uvažanje realnih mogućnosti i snage svakog opozicionog činioca, a za zajedničku dobrobit svih građana Leskovca napravi jedna zajednička lista. Naravno, insistiraćemo da na toj listi budu samo oni koji nisu sarađivali niti će ubuduće sarađivati sa SNS-om. Mi možemo da se pohvalimo da nam se, za svo ovo vreme koliko imamo odbornike, nije desilo da neko od onih koji su bili na našoj listi pređe u SNS. Mi smo na terenu već 20-ak dana, i verujem da može doći do promene vlasti, jer vidimo da su se građani oslobodili straha i da su svesni da je promena vlasti nužnost. Možda je preambiciozno s moje strane da se na jednoj listi nađu i levica i desnica, ali u lokalu političke deobe tipa jesmo li ili nismo za Evropsku uniju i slično, nisu bitne. Naš zajednički cilj je da smenimo nakaradnu vlast u Leskovcu.“ – rekao je Nenad Zdravković, predsednik GG Za Leskovac zajedno.

Zdravković nije želeo da se izjašnjava o mogućnosti da upravo on bude zajednićki kandidat ujedinjene opozicije za gradonačelnika i istakao da bi on sigurno bio kandidat GG Za Leskovac zajedno, a da zajednički kandidat treba da bude mesto spajanja a ne razdvajanja opozicije.

Republički poslanik Nebojša Cakić je pozvao direktora JKP Toplana da podnese ostavku zbog, kako je naveo, korišćenja kancerogenog lož ulja.

„65% dana u godini, leto ili zima, mi imamo loš kvalitet vazduha. Lokalna vlast po tom pitanmju nije uradila ništa, čak su sklonili merne uređaje kod Medicinske škole i sada tvrde da je u Leskovcu vazduh čist. Ovih dva-tri dana u naselju „Dubočica“ ne možete da otvorite prozor, da prostrete veš, toliko je jak miris na sumpor, a tako je unazad 4-5 godina… Preko puta „Toplane“ u „Dubočici“ je i vrtić… Na ovo treba da reaguje i Mesna zajednica, čime se oni bave ako se ne bave zaštitom građana…“ – poručio je Nebojša Cakić.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор