Početna / DRUŠTVO / Grčka kompanija AutosTop otvorila vrtić za decu svojih upošljenika

Grčka kompanija AutosTop otvorila vrtić za decu svojih upošljenika

Otvaranjem fabrika na teritoriji grada Leskovca, broj roditelji u radnom odnosu raste, pa je činjenica da Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ svojim trenutnim kapacitetima ne može da ispravi taj trend. Kako bi roditeljima olakšala brigu o čuvanju dece kompanija Auto-stop, Ilute i Leskobags, u svom paviljonu otvorila je vrtić za decu upošljenika koji će u obe smene pohađati od 60 do 80 -oro dece.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović posetio je danas ovaj proizvodni pogon i imao čast da zajedno sa vlasnikom kompanije Panajotisom Picikosom otvori ovu modernu ustanovu namenjenu deci upošljenika.

„Karakteristika za naš grad je da u Leskovcu posluju društveno odgovorne kompanije koje osluškuju potrebe svojih radnika, podržavaju porast nataliteta i roditeljstvo. Među njima je i Autos-top, Ilute i Leskobags u čijim se prostorijama danas nalazimo. Ove uspešne firme koje broj 900 radnika danas za svoje zaposlene otvaraju obdanište koje će u obe smene pohađati 60 do 80 dece a 12 osoba vaspitačici, servirke, patronažne sestre će ovde naći svoj zaposlenje. Ovaj projekat je vredan 40 hiljada evra i njegovom realizacijom svi su na dobitku i poslodavac i radnici – istakao je Cvetanović.

Vlasnik Panajotis Picikos istakao je da je veoma srećan što se ovaj projekat realizovao u Leskovcu, dodavši da će oni biti pokretači da i ostale fabrike slede njihove stope.

Upošljenica Autos- topa Suzana Risitć ističe da je jako srećna što će njeno dete, posle dve godine pokušavanja da se upiše u državni vrtić konačno imati priliku da vreme provodi sa svojim vršnjacima.

Pogledaj takodje

Jubilarni, 15. Međunarodni Karneval Leskovac od 7. do 11. jula (PROGRAM)

Međunarodni Karneval Leskovac stigao je do vrednog jubileja. Leskovac će od 7. do 11. jula …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *