Početna / DRUŠTVO / Grčka kompanija AutosTop otvorila vrtić za decu svojih upošljenika

Grčka kompanija AutosTop otvorila vrtić za decu svojih upošljenika

Otvaranjem fabrika na teritoriji grada Leskovca, broj roditelji u radnom odnosu raste, pa je činjenica da Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ svojim trenutnim kapacitetima ne može da ispravi taj trend. Kako bi roditeljima olakšala brigu o čuvanju dece kompanija Auto-stop, Ilute i Leskobags, u svom paviljonu otvorila je vrtić za decu upošljenika koji će u obe smene pohađati od 60 do 80 -oro dece.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović posetio je danas ovaj proizvodni pogon i imao čast da zajedno sa vlasnikom kompanije Panajotisom Picikosom otvori ovu modernu ustanovu namenjenu deci upošljenika.

„Karakteristika za naš grad je da u Leskovcu posluju društveno odgovorne kompanije koje osluškuju potrebe svojih radnika, podržavaju porast nataliteta i roditeljstvo. Među njima je i Autos-top, Ilute i Leskobags u čijim se prostorijama danas nalazimo. Ove uspešne firme koje broj 900 radnika danas za svoje zaposlene otvaraju obdanište koje će u obe smene pohađati 60 do 80 dece a 12 osoba vaspitačici, servirke, patronažne sestre će ovde naći svoj zaposlenje. Ovaj projekat je vredan 40 hiljada evra i njegovom realizacijom svi su na dobitku i poslodavac i radnici – istakao je Cvetanović.

Vlasnik Panajotis Picikos istakao je da je veoma srećan što se ovaj projekat realizovao u Leskovcu, dodavši da će oni biti pokretači da i ostale fabrike slede njihove stope.

Upošljenica Autos- topa Suzana Risitć ističe da je jako srećna što će njeno dete, posle dve godine pokušavanja da se upiše u državni vrtić konačno imati priliku da vreme provodi sa svojim vršnjacima.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *