Home / DOGAĐAJI / Granični prelaz Preševo dobija novi teretni terminal
hotel bell

Granični prelaz Preševo dobija novi teretni terminal

Direkcija za imovinu Republike Srbije raspisala je tender za radove na rekonstrukciji i izgradnji teretnog terminala na graničnom prelazu Preševo Otvoreni Balkan.

Projektom, čija je vrednost procenjena na 850 miliona dinara, planirana je gradnja novih objekata i rekonstrukcija saobraćajnica, čime će nekadašnji terminal biti revitalizovan i u potpunosti funkcionalan.

Projektom je predviđeno da se bivši carinski terminal ponovo stavi u funkciju, gradnjom novih objekata i rekonstrukcijom saobraćajnih površina.

U planu je rekonstrukcija postojeće saobraćajne trake i igradnja nove, tako da za teretna vozila bude obezbeđen prilaz teretnom terminalu sa dve saobraćajne trake, širine po 4 m, s tim da se pred ulaz na terminal trake šire i razdvajaju razdelnim ostrvom.

U svakoj saobraćajnoj traci je predviđena po jedna vaga za merenje teretnih vozila.

Projektom je predviđen i parking prostor za 60 teretnih vozila.

U planu je uklanjanje svih objekata koji nisu u funkciji i izgradnji novih objekata koji će zadovoljiti potrebe policije i carine –
-kontejnerski poslovni i sanitarni objekti (kontrolne kabine, toaleti i tuševi za korisnike terminala, poslovni objekat carine, montažni objekti skladišta privremeno oduzete robe, kao i nadstrešnica na ulazu u terminal sa kontrolnim kabinama i teretnim vagama i nadstrešnice sa platformom za utovar i istovar robe.

Vrednost posla je procenjena na 850 miliona dinara.

Izvor: eKapija

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор