Početna / EKONOMIJA / Gradu Leskovcu odobrena sredstva za izradu planskih dokumenata

Gradu Leskovcu odobrena sredstva za izradu planskih dokumenata

Leskovac je jedna od 26 lokalnih samouprava, kojima je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odobrilo sredstva za izradu planskih dokumenata, u ukupnom iznosu od 3o miliona dinara. Cilj je da do kraja naredne godine, gradovi i opštine imaju e- planove, jer je u toku izrada elektronskog katastra.

Ugovore kojim je predviđeno da država u saradnji sa lokalnim samoupravama sufinansira izradu planskih dokumenata, pored Leskovca, kao jedina opština u Jablaničkom okrugu, dobio je i Bojnik.

Kako je na dodeli ugovora, rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, država će i u 2018. ulagati u ovu oblast, jer želi da pomogne građanima da lako dodju do lokacijskih dozvola i započnu gradnju.  Bez planskih dokumenata nema ni planske gradnje, a u ovom trenutku, oko 7o odsto gradova i opština, pokriveno je planskom dokumentacijom.

Nakon 3o godina, istakla je Mihajlović, koliko se niko nije bavio ovom oblašću, Vlada ima nameru da urbanizam pogidne na znatno viši nivo. Ministarstvo će se potruditi da i sledeće godine obezbedi sredstva za sufinansiranje izrade planskih dokumenata, namenjena lokalnim samoupravama koje ih još uvek nemaju.

Ugovore je dobilo sedam gradova i 19 opština iz centralne Srbije i Vojvodine i to: Doljevac, Gadžin Han, Kikinda, Bačka Palanka, Krupanj, Sremska Mitrovica, Veliko Gradište, Leskovac, Subotica, Žitorađa, Smederevo, Zaječar, Sokobanja, Surdulica i Temerin, Pećinci, Bojnik, Sombor, Bosilegrad, Paraćin, Boljevac, Ražanj, Ada, Čoka, Negotin i Tutin.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

U centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 30. Sednica Skupštine osnivača …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *