Početna / DRUŠTVO / Gradsko veće Vranja: za vantelesnu oplodnju 250.000, porodicama sa duplim blizancima i trojkama po 12.000 mesečno
hotel bell

Gradsko veće Vranja: za vantelesnu oplodnju 250.000, porodicama sa duplim blizancima i trojkama po 12.000 mesečno

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2021. godini.

Pravilnik predviđa izdvajanje iz gradskog budžeta u iznosu od 250.000 dinara za pokušaj vantelesne oplodnje, po bračnom paru. Takođe, usvojen je i Pravilnik o materijalnoj podršci porodici sa duplim blizancima i trojkama i ove porodice će dobijati po 12.000 dinara mesečno, tokom 2021. godine.

Na sednici Veća usvojeni su i Nacrti Odluka o usklađivanju poslovanja sa Zakonom o javnim preduzećima JP “Vodovod”, JKP “Komrad”, JP “Novi dom”, JKP “Parking servis”, JP “Uprava Banje”, kao i Nacrt Odluke o načinu i postupku imenovanja direktora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Vranje. Usvojeni su, takođe, i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za finansiranje projekata iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture u 2020. godini i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za dodelu sredstava za finansiranje projekata iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture u 2021. godini.

Usvojen je i Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja u oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

Pogledaj takodje

Evropska unija donirala kontejner – ambulantu za prijem pacijenata Domu zdravlja u Medveđi

Evropska unija je u okviru podrške i pomoći Srbiji u borbi protiv epidemije Korona virusa, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *