Gradsko veće Niša: Za realizaciju plana odbrane od poplava 15,6 miliona dinara

 

U Nišu je danas održana sednica Gradskog veća, na kojoj bilo reči poplavama i o uređenju i sanaciji vodotokova u gradu i prigradskim naseljima.

 

– Uprava za poljoprivredu obezbediće nešto preko 15,6 miliona dinara za realizaciju plana odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda, dok će za uređenje vodotokova biti izdvojeno sedam miliona dinara. Navedeni iznosi planirani su za ovu godinu, rekao je Saša Stojiljković, načelnik Uprave za poljoprivredu.

Prema njegovim rečima, predviđeno je uređenje vodotoka Velepoljske reke, Gabrovačke reke, Suvodolskog potoka, Malčanske reke, Matejevačke reke, Kutinske reke i Mramorskog potoka.

– Sve što smo očistili prošle godine, dobro je urađeno. Do manjih izlivanja može da dođe samo ako budu velike padavine, objasnio je Stojiljković.

Što se tiče komunalne infrastrukture, Uprava za poljoprivredu za vodosnabdevanje seoskih područja i opštine Doljevac predvidela je 14,2 miliona dinara, dok je za kanalizacionu mrežu i regulisanje otpadnih voda izdvojeno 19 miliona dinara.

– Za poljoprivredni i ruralni razvoj u ovoj godini planirano je 56,3 miliona dinara. Za nasupajući period predviđen je podsticaj za neke nove delatnosti, između ostalog proizvodnju i preradu ribe i organsku proizvodnju.

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je i odluka o finansijskoj pomoći nekih zdravstvenih ustanova. Tu se pre svega misli na bolje kadrovsko obezbeđivanje ovih ustanova, te će za Zavod za hitnu medicinsku pomoć grad izdvoijiti pet miliona dinara, a za Dom zdravlja 15 miliona dinara.

Na sednici je usvojen i program sistemske deratizacije na teritoriji Grada Niša, a ove godine biće tretirano četiri hiljade kvadratnih metara više nego što je to bilo prošle godine.

Na kraju, na današnjoj sednici, Upravi za finansije je naloženo da opredeli novac za stananarinu žitelja sela Mramor, koje se nalazi na klizištu, za januar i februar, nakon što je usvojena izmena zaključka o odobravanju za ove namene.

 

Check Also

Beograđanin “audijem” udario pešaka pa pobegao sa mesta saobraćajne nezgode

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *