hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo Izveštaj o radu Gradske uprave i još 54 tačke dnevnog reda

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 28. sednicu na kojoj je razmotreno 55 tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici usvojili su Izveštaj o radu Gradske uprave Grada Leskovca za 2020. godinu i dopuna plana Javnih nabavku za 2021. godinu koja obuhvata rekonstrukciju sportskog terena u Medicinskoj školi za koji je sredstva odobrilo Ministartsvo omladine i sporta, a delom će se se finansirati i iz gradske kase.

Gradski većnici usvojili su odluku o raspodeli dobiti dva leskovačka Javna preduzeća. Deo dobiti JKP Toplana biće iskorišćeno za investiciona održavanja, dok će 10.000.000 dinara biti uplaćeno u gradski budžet, dok će dobit Javnog preduzeća Dom biti iskorišćen za plaćanje dugova iz ranijeg perioda.

Jednoglasnom odlukom data je saglasnost na Rešenje o obrazovanju Komisije za izbor projekata po konkursu iz oblasti kulture za 2021. godine kao i saglasnost na Rešenje o raspodeli sredstava po raspisanom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca za 2021. godinu.

Gradsko veće je usvojilo Predlog rešenja kojim se daje saglasnost na Ugovor o zajedničkom pripremanju odnosno opremanju neizgrađenog građevinskog zemljišta sa investitorom GNG Gradnja DOO Leskovac o izgradnji nove uređenje javne površine sa parkovskim inventarom i dečijim spravama na prostoru iza Madera.

Usvojen je i veči broj rešenja iz nadležnosti Gradskog veća vezanih za građevinsko zemljište, ali i rešenja o žalbama na odluke Gradske uprave gde se Gradsko veće javlja kao drugostepeni organ.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *