hotel bell

Gradsko veće Leskovca razmotrilo 67 izveštaja i programa rada preduzeća i ustanova, pravilnika, odluka i rešenja, i predložilo održavanje sednice Skupštine grada 5. maja

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 53. sednicu na kojoj je razmotreno i usvojeno 67 tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici usvojili su predlog izmene i dopune broj 1 Plana nabavki za 2022. godinu. Usvojeni su i predlozi odluka o donošenju planova detaljne regulacije za područja na teritoriji grada Leskovca, kao i Osluka o usvajanju Lokalnog plana upravljanja otpadom i proceni uticaja na životnu sredinu.

Većnici su usvojili i predlog Srednjoroćnog programa uređenja graževinskoh zemljišta za period od 2022. do 2025. godine.

Gradsko veće usvojili je Izveštaj o radu Gradske uprave za 2021. godinu kao i izveštaje o radu i finansijkom poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Leskovac za prošlu godinu.

Usvojen je i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje sa opštinom Kriva Palanka u Severnoj Makedoniji, kao i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2022. godinu.

Gradski većnici razmotrili su i usvojili Izveptaj o popisu imovine i obaveza Gradske uprave, kao i predlog Programa za sprovođenje sistemse deratizacije i dezinsekcije.

Usvojeni su i pravilnici kojima se omogućava raspisivanja novog konkursa za podršku saniranju porodičnih kuća i stambenih zgrada u okviru energetske sanacije, uz podršku lokalne i republičke vlasti.

Gradsko veće je predložilo predsedniku da zakaže sednicu Skupštine grada Leskovca za 5. maja na kojoj bi bile razmotrene ove, ali i neke od odluka koje su usvojene na prethodnih sednicama.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *