hotel bell

Gradski štab za vanredne situacije: Smanjen procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih

Na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije izneti su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji, kao i opšte stanje stvari u gradu Leskovcu.

-Epidemiološka situacija u Jablaničkom okrugu prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac pokazuje da u odnosu na jučerašnji dan imamo još jedan potvrđeni slučaj obolelog od korona virusa. Taj slučaj je zabeležen u Vlasotincu, te su podaci za današnji dan sledeći: Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu ukupno je registrovano 199 slučajeva zaraženih virusom korona, u Leskovcu 146, u Vlasotincu 42, u Lebanu 5, u Bojniku 4 i Medveđi 2 lica. Očekuju se rezultati za 180 uzoraka. Zbog kontakta sa obolelima pod zdravstveni nadzor stavljeno je 1509 lica u okrugu i 1226 u Leskovcu, a u kućnoj izolaciji zbog ulaska u Srbiju nakon proglašenja vanrednog stanja u okrugu se nalazi 1081 lice, u gradu 874 . Iznete cifre upućuju nas na činjenicu da je svakodnevno sve manje obolelih i da je procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih sve manji. Ohrabruje nas podatak da je iz privremenih bolnica u Nišu otpušten 41 pacijent. I nadamo se da će taj trend vladati i narednih dana. Što se tiče leskovačke COVID bolnice, trenutno su hospitalizovana 132 pacijenta. Za 101 pacijenta je stigao nalaz, pozitivna su 42, negativno je 59. Nažalost bio je jedan smrtni slučaj i jedan pacijent je zbog pogoršanja stanja prebačen u Klinički centar Niš. Svi ostali su u dobrom stanju – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac, se osvrnula na prošireno testiranje i smanjenje procenta zaraženih u odnosu na broj testiranih i dodala: „Juče smo dobili novi zaključak Vlade da će se krenuti sa još većim i proširenijim testiranjem. Nakon zaravnenja krive, što se i očekivalo polovinom šeste i početkom sedme nedelje, svakodnevno se testira više stotina osoba.“

Check Also

U petak i subotu polaganje probnog završnog ispita

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će učenici osmog razreda osnovne škole …

Оставите одговор