Početna / GRADOVI / Leskovac / Gradski odbor SRS Leskovac pokrenuo peticiju za ukidanje javnih izvršitelja
Dionis Restoran Leskovac

Gradski odbor SRS Leskovac pokrenuo peticiju za ukidanje javnih izvršitelja

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Leskovac pokrenuo je akciju prikupljanja potpisa za ukidanje javnih izvršitelja.

Peticijom se zahteva ukidanje Zakona o izvršenju i obezbeđenju, a predsednica GrO SRS Leskovac Lidija Dimitrijević rekla je na konferenciji za medije da veruje da će biti prikupljen dovoljan broj potpisa građana kako bi ova inicijativa ušla u proceduru Narodne skupštine Republike Srbije.

– Zakon o izvršenju i obezbeđenju se primenjuje od 2012. godine i njegovom primenom je naneto mnogo zla građanima Srbije, a posebno su se na udaru našle ranjive grupe: stari i nemoćni, porodice sa decom i heroji otadžbinskih ratova. Na taj načuin bi bila ukinuta institucija javnih izvršitelja u čijem radu ima mnogo zloupotreba. Navešćemo jedan primer, da je sin jednog javnog izvršitelja kupio stan od drugog javnog izvršitelja na aukciji u postupku izvršenja. Očigledno je da se jedan broj ljudi neosnovano enormno bogati na teret građana koji imaju finansijske probleme. U toku je javna rasprava o izmenama ovog zakona, a radikali imaju zamerke na deo koji se odnosi na to da će izvršitelji uskoro moći i da hapse nekog ko se protivi iseljenju, kao i da će troškovi iseljenja ići na teret lica koje se iseljava. Mi smatramo da poslovima izvršenja treba da se bavi država, a ne privatna lica, odnosno da se postupak mora vratiti u nadležnost sudova – istakla je Lidija Dimitrijević, predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Leskovcu.

Radikali su 15. oktobra prošle godine predali u Skupštini Srbije predlog Zakona koji bi bila ukinuta institucija javnih izvršitelja, ali taj predlog do sada nije uvršten i dnevni red neke od sednica rpeubličkog parlamenta.

Pogledaj takodje

U četvrtak u Leskovcu akcija zamagljivanja komaraca

Gradska uprava grada Leskovca, Odeljenje za zaštitu životne sredine obaveštava građane i Pčelarska društva da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *