Gradski odbor Dveri Leskovac formirao Odbor za poljoprivredu, cilj nuđenje rešenja za grad, okrug i republiku

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Leskovcu formirao je Odbor za poljoprivredu čiji je zadatak kako je saopšteno, nuđenje rešenja za grad, okrug i republiku.

U saopštenju se pored ostalog kaže:

– Prosto je neverovatno, da ne postoji volja da se prepoznaju ove i sve komparativne prednosti grada Leskovca u oblasti poljoprivrede, ali smo i svesni da je ta volja lokalne samouprave sa gradonačelnikom na čelu itekako ograničena određenim merama države ili njenom “visokom politikom” usmerenom na zaštitu nekih viših lobističkih interesa.
Neverovatno je, da se višak ponude određenih poljoprivrednih proizvoda, ne može prodati kao poluproizvod ili kao gotov proizvod i ako je naš domaćin i po tome poznat i to kao gotov proizvod iz leskovačkog kraja sa jasnom oznakom. Naravno :da bi u ovom slučaju ne samo profit već i ekstra profit ostajao leskovačkim seljacima, gradu, seljak bi bio bogatiji, time i slobodniji i nezavisniji od države i njenih mera, što smatramo da je negde u suštini i glavni problem ili glavna muka ovog režima. Seljak bi povećao proizvodnju,bilo bi potrebno više hemijskih sredstava, a proizvodi se ne bi krmčili i pakovali negde u Borči ili Ovči – navodi se u saopštenju Odbora za poljoprivredu Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri i zaključuje – Država se pravda time da ne sme da se meša u privredne tokove, mada nigde ne stoji da ne može posredno da i utiče i baš bi voleli da vidimo kako se to ozbiljne države ne mešaju onda kad je njihov poljoprivredni proizvođač direktno ugrožen, kao što je. slučaj sa našim. Ali, kada imamo ovako uređenu državu svaki izgovor je moguć.

Check Also

Leskovac večeras postaje centar plesa: Mališani iz predškolskih grupa priređuju završni ples

Večeras, tačno u 18.00 časova, centar Leskovca će postati epicentar dečije radosti i plesa. Mališani …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *