hotel bell

Gradonačelnikov osvrt na prošlu godinu: Nema oblasti koju nismo unapredili !

”Polažući” građanima račun za rukovođenje gradom u prošloj godini, Goran Cvetanović je ocenio da se radilo, pre svega, domaćinski. Obaveze su redovno izmirivane, višegodišnji dugovi vraćeni i nema oblasti koja, bar za procenat, nije unapređena

Izveštaj o rukovođenju gradom, gradonačelnik je počeo od januara,, u kome su, podsetio je, podeljene nagrade mladim talentima, a Leskovac se, preko projekata povezao sa Krivom Palankom, zahvaljujući čemu su obezbeđena sredstva za uređenje kanjona Vučjanke:

– Februar smo započeli deblokadom računa mesnih zajednica i nastavili dobru komunikaciju sa lokalnim preduzetnicima. U martu je nastavljena tradicionalna akcija podele paketa penzionerima i socijalno ugroženim porodicama. U tom mesecu nas je posetio predsednik Vučić i obišao radove na izgradnji pogona turske Kompanije ”Erenli”. Premijerno je prikazan flm ”Bilo jednom u Srbiji” o ”zlatnom dobu Leskovca”, a kasnije emitovanu seriju videlo je devet miliona ljudi. Doneli smo odluku o sufinansiranju nastavka ovog projekta, pod imenom ”Srpski Mančester”.

Aprila su građani Leskovca, na izborima, ponovo poklonili poverenje predsedniku Aleksandru Vučiću, dokazavši da veruju u njega i sve napore koje ulaže za dobrobit Srbije i njenog naroda, rekao je Cvetanović:

– Koncertom Ace Pejovića, otvoren je gradski trg, koji je postao omiljeno mesto Leskovčana i idealna lokacija za brojne manifestacije. Posebno se radilo na izgradnji putne infrastrukture, pa smo na početku proleća sanirali put prema Vlajni. Maj nam je doneo idealnu priliku da se odužimo velikom čoveku, Draganu Pavloviću, postavljanjem njegove biste u centru Predejana. Most u Turekovcu je rekonstruisan, a JKP ”Grdelica” postalo bogatije za novo vozilo.

Velika podrška republičkih organa našem gradu, pokazala se u junu, kada je završena jedna od najznačajnijih saobraćajnica-Bulevar Nikole Pašića.

– Tada je započet i veliki projekat sanacije Sarajevskog i izgradnje mosta u Graovu. Jula smo vukovce ispratili na nagradnu ekskurziju i u Guberevcu asfaltirali deo puta. Tokom leta, u avgustu, prvi put smo se zaputili na udaljenu i teško dostupnu lokaciju, odnosno otišli do predbrane na jezeru Barje, a povodom njenog čišćenja, prvi put od izgradnje hidroakumulacije. U tom mesecu smo se posvetili i uređenju nekategorisanih puteva na rubnim delovima grada.

Septembar smo započeli tradicionalnim sastankom sa direktorima škola, podelili auto-sedišta i posetili porodicu Trajković, u kojoj rastu dva para blizanaca, podsetio je gradonačelnik:

– U oktobru, kada obeležavamo Dan grad, tradicionalno je mnogo aktivnosti. Predstavili smo dva novoizgrađena dečja igrališta, park za pse i ponovo nagradili mlade talente. Obišli smo radove na asfaltiranju puta ka vrhu Hisara, a Vlada Srbije, odobrila nam je dodatnih 10 miliona evra za ”Orio” program. Ponovo nas je posetio predsednik Aleksandar Vučić, želeći da se uveri u dinamiku izgradnje gradskog stadiona.

Tokom poslednja dva meseca prošle godine, obeležena je decenija od preuzimanja odgovornosti i početak preporoda Leskovca. Završeno je uređenje centra grada, a bolnica je dobila novi ultra-zvučni aparat. Hronologija beleži i poseti ministra Nikole Selakovića, povodom Međunarodnog dana, osoba sa invaliditetom, predata je na korišćenje nova saobraćajnica u Zelenoj zoni, a žiteljima mesnih zajednica ”Milentije Popović” i Gornje Krajince, novoizgrađeni objekti. Najmlađi su nagrađeni paketićima, a poljoprivrednici su dobili subvencije.

Jednim od najvećih dosadašnjih svojih i uspeha tima kojim rukovodi, Goran Cvetanović smatra obezbeđenje zaposlenja za 10.000 Leskovčana i finansijsku stabilizaciju lokalne samouprave, uz redovno izmirivanje svih obaveza.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор