Gradonačelnik Leskovca priredio prijem za Rašu Popov

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, priredio je prijem za poznatog književnika Rašu Popova, koji danas gostuje u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Raša Popov, naš istaknuti književnik, publicista, novinar, naročito poznat po knjigama i TV emisijama za decu, obeležio je detinjstvo mnogih naraštaja serijom za decu „Fazoni i fore“. I danas, u devetoj deceniji života, on nastavlja da prenosi prave vrednosti novim generacijama, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Njegov rad obeležio je pedagoški pristup sadržajima, koji omogućavaju deci zdravo odrastanje i pravu edukaciju i sve ono što mi nazivamo pravim vrednostima i odrastanja i života. To je bio jedan od razloga da ovaj naš poznati književnik pre mesec dana dobije nagradu „Dositej Obradović“ za životno delo. U vremenu, u kome su sve više zastupljeni sadržaji koji nameću spektakl i pogrešan sistem vrednosti najmlađima, siguran sam da ćemo se složiti da je rad gospodina Raše Popova kulturno blago i moldel po kome bi trebalo da se upravljaju naši novi pisci, ali i tvorci novih medijskih sadržaja, dodao je prvi čovek grada. Leskovački osnovci će danas u narodnom pozorištu imati priliku da čuju neke od njegovih stihova i poučnih priča i siguran sam da će u tome uživati, izjavio je gradonačelnik.

Posle 58 godina ponovo ću stati na daske jednog od najmarkantnijih srpskih pozorišta. Radostan sam što sam ovde i što je Leskovac do danas očuvao svoje vrednosti, izjavio je Raša Popov. Čim sam stigao u Leskovac, pitao sam da li je istina da je „Zdravlje“ tokom procesa privatizacije propalo. Međutim, čuo sam da „Zdravlje“ ne samo da nije propalo, već da je to fabrika koja čvrsto stoji na svojim nogama. Leskovac više nije „Mančester od kude Niš“ nego „Bajer Leverkuzen od kude Niš, našalio se Popov.

Gradonačelnik je, ovom prilikom, poznatom književniku poklonio knjigu „Zlatno doba Leskovca“.

Ana Jovanović

Check Also

Ove godine na Balkanskoj smotri mladih strip autora rekordan broj učesnika sa 6 kontinenata

Svečano otvaranje 26. Balkanske smotre mladih strip autora organizovaće se večeras 28. juna u galeriji Leskovačkog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *