hotel bell

Gradonačelnik Leskovca posetio gazdinstvo porodice Janković u Dobrotinu

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima posetio je juče Dobrotin gde je obišao gazdinstvo porodice Janković.

– Osnovna karakteristika ove porodice je da tri generacije rade u stočarstvu. Poslednja dva dana smo posetili poljoprivredne proizvodjače u različitm delovima Leskovca koji se bave povrtarstvom. S obzirom da je Leskovac koji ima dva brenda: to je leskovački ajvar pa smo zbog toga posetili proizvodjače povrtare, a drugi ili bolje rečeno prvi brend Leskovca je roštilj mesto. Na ovom imanju ima 34 grla stoke koje daju mleko, osnovnu životnu namirnicu. Kad je porodica kompaktna, kad se sve generacije uključe je da porodica ide napred. Još bitnije je da prate savremeni trend i savete Poljoprivredne stručne službe. Postoji video nadzor koji prati sva dešavanja na ovoj farmi. U ovom smo objektu koji je savremen i koji je osnov da porodica napreduje u stočarstvu – rekaao je u Dobrotinu gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Zahvalio bih gradonačelniku na subvencijama koje dobijamo nekoliko godina unazad jer nam to omogućava da proširimo proizvodnju i na kraju i da više i zaradimo. Imamo dobru saradnju sa PSSS Leskovac. Bez subvencije ne bismo mogli da proširimo proizvodnju – kaže Randjel Janković iz Dobrotina.

Check Also

U Leskovcu rođena još dva dečaka

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođene su dve bebe. Leskovac je …

Оставите одговор