Home / DRUŠTVO / U Leskovcu još jedana žrtva korone: Gradonačelnik Leskovca o uvođenju vanredne situacije u našem gradu
hotel bell

U Leskovcu još jedana žrtva korone: Gradonačelnik Leskovca o uvođenju vanredne situacije u našem gradu

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, govorio je o epidemiološkoj situaciji u gradu Leskovcu i o eventualnom uvođenju vanredne situacije.

„Na današnji dan testirano je 166 osoba, pozitivno je 41 lice, u bolnici je hospitalizovano 69 pacijenata, 49 su iz Leskovca. Bilo je 4 prijema, 6 otpusta i jedan pacijent je upućen u Kliniki centar Niš, zabeležen je jedan smrtni ishod osobe koja je imala 67 godina i koja je bila kovid pozitivna, dok je na kiseoniku 59 pacijenata – izneo je gradonačelnik podatke dobijene iz Kovid bolnice u Leskovcu.

Što se tiče vanredne situacije gradonačelnik je kazao da u toku ove nedelje nema naznake da će biti uvedena, ali da postoji mogućnost da se uvede ukoliko se broj pozitivnih poveća.

„Ovom prilikom apelujem na naše sugrađane da slavu slave u krugu uže porodice, kako bi se izbeglo dodatno preneošenje virusa.

Gradonačelnik je govorio i o tome da će se kućno lečenje prebaciti u Domu zdravlja kako bi se Zdravstvena stanica broj 3 oslobodila za kovid pacijente.

„Razgovarao sam sa rukovodiocima i mislim da ćemo u kratkom vremenskom periodu da kućno lečenje koje se nalazi u zdravstvenoj stanici broj 3 da prebacimo u preventivni cetar Doma zdravlja, tamo je ionako zelena zona. Veliki broj pregleda ima u ambulantama, s obzirom na to, zdravstvena stanica će na oba sprata biti kovid ambulanta, kako bi pacijentima bilo toplije jer je zimski period u toku. Biće manje gužve, i efikasnije će da se radi, pa ćemo u zavisnosti od situacije, uvoditi i neke druge novine.“

Check Also

Novogodišnji paketići za dečiji osmeh!

Humanitarna fondacija „Pokreni život“ pokreće Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, slaniša, igračaka i novčanih sredstava, koja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *