Početna / DRUŠTVO / Gradonačelnik Leskovca na slavi kod Karađorđevića u Belom dvoru

Gradonačelnik Leskovca na slavi kod Karađorđevića u Belom dvoru

Juče je Kraljevska porodica Karađorđević obeležila krsnu slavu – Svetog Andreja Prvozvanog. Tim povodom su princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina priredili slavski prijem na Belom dvoru.

Svečanom slavskom prijemu prisustvovali su predstavnici Vlade Repulike Srbije, diplomatskog kora, članovi Krunskog veća, Krunskog saveta i Krunskog kabineta, predsednici opština, akademici, predstavnici MUP-a i Vojske, i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je čestitao ovaj praznik Kraljevskoj porodici Karađorđević.

Među gostima su bile i mnogobrojne ugledne ličnosti iz kulturnog, političkog, poslovnog, akademskog i javnog života Srbije, ali i predstavnici udruženja „Kraljevina Srbija“.

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u Kraljevskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog pri Belom dvoru u Beogradu.

Među gostima su bile i mnogobrojne ugledne ličnosti iz kulturnog, političkog, poslovnog, akademskog i javnog života Srbije, ali i predstavnici udruženja „Kraljevina Srbija“.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je tom prilikom istakao:

„Slava je porodični praznik, ona je praznovanje jedinstva porodice i njene sabornosti. Sveti Apostol Andrej Prvozvani je krsna slava moje porodice. I oni koji su danas ovde i svi oni koji su daleko, u mom su srcu.“

Prisutnima na Belom Dvoru obratio se i Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej.

„Danas proslavljamo slavu naše slavne dinastije. Imamo dinastiju kojom se ponosimo. Dinastiju koja je nikla iz naroda i kojoj je glavna i osnovna briga, briga o narodu, koja ima veliku ulogu u sprskoj istoriji i kulturi. Malo takvih dinastija ima u svetu“, rekao je između ostalog Njegova Svetost u obraćanju prestolonasledniku Karađorđeviću.

Pogledaj takodje

Klanica i industrija mesa MK jedna od najuspešnijih u zemlji i regionu

Klanica i industrija mesa MK u Leskovcu posluje od 1995. godine i važi za jednu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *