Home / GRADOVI / Leskovac / Gradonačelnik Cvetanović u okviru delegacije NALED-a u Briselu
hotel bell

Gradonačelnik Cvetanović u okviru delegacije NALED-a u Briselu

Gradonačelnik Leskovca i član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj Goran Cvetanović prethodne nedelje boravio je u Briselu.

Delegacija NALED-a posetila je Brisel sa ciljem razvoja saradnje sa drugim članskim i istraživačkim organizacijama.

Na početku posete obavljen je razgovor sa Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem Evropskog Parlamenta za Srbiju, predstavnicima neformalne parlamentarne grupe Evropskog parlamenta “Friend of Serbia“ – Francem Bogovičem iz Slovenije i Jorgosom Epitideosom iz Grčke, kao i sa Hristosom Makridisom, zamenikom šefa Odseka D2 – Srbija u DG NEAR.

Delegacija je održala sastanke sa odličnim sagovornicima – Lenom Andersson Pench, direktorkom Odeljenja za evropsku teritorijalnu saradnju, makroregione i sprovođenje programa u DG REGIO, Bruegelom Met Denom, generalnim sekretarom, Plamenom Kalojančevim iz DG ECFIN, Hesusom Lavinim iz DG NEAR.
Sastanci su održani i sa predstavnicima Open Society Europian Policy Institure (Fabijanom Culegom, izvršnim direktorom) i asocijacijom Business Europe (Terezom de Lidekerke, zamenikom generalnog direktora).
U Ambasadi Srbije u Briselu održan je i koktel sa partnerima, privrednim komorama, EU institucijama i diplomatskim misijama.

U završnici posete Briselu, delegacija NALED-a sastala se sa predstavnicima asocijacije Digital Europe i šeficom misije Srbije pri Evropskoj uniji Anom Hrustanović.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор