Gradi se vodovodna mreža u Vučju u dužini od 2.200 metara

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Pre dva dana, u Vučju je nastavljena izgradnja sekundarne vodovodne mreže u dužini od 2.2oo metara, a vrednost radova, poverenih Preduzeću ”Poslovnost” iz Niša, je oko 2 miliona 7oo hiljada dinara.

– Naš cilj je da čitava teritorija grada bude pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom i siguran sam da ćemo ga dostići, ali se, zbog obima posla, on mora realizovati parcijalno, istakao je gradonačelnik Cvetanović, obilazeći danas deo Vučja u kome se izvode radovi.

Investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a rok za završetak 6o dana. Radovi se izvode na osnovu Rešenja o građevinskoj dozvoli i na osnovu Glavnog projekta za izgradnju vodovodne mreže u Vučju, koji, takođe, uradila Direkcija.

– Za završetak kompletne sekundarne mreže u Vučju, koja podrazumeva postavljanje još preko 6.ooo metara vodovodnih cevi, grad Leskovac je konkurisao kod Ministarstva finansija – Grand šema evropskog partnerstva sa opštinama. Vrednost je 273 hiljade evra, a kompletan projekat je poslat Ministarstvu finansija- jedinici za implementaciju projekata IPA fondova i uskoro očekujemo pozitivan odgovor, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Do sada je izgrađen dovod od akumulacije ”Barje, do rezervoara u Vučju, zapremine 3.ooo kubnih metara, postavljen primarni cevovod kroz Vučje do Fabrike ”Porečje”, cevovodi prema Nakrivlju i Čukljeniku, prema Fabrici ”Fateks”, primarni cevovod Vučje – Žabljane, razvedena je vodovodna mreža prema Bunuškom Čifluku, Gornjoj i Donjoj Bunuši i Radonjici, a završena je sekundarna mreža u Žabljanu. Završavaju se radovi na izgradnji vodovodne mreže u Ustaničkoj i ulici 13. brigade.

– Naš cilj je da teritorija grada bude kompletno pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom, ali je to veliki posao i mora se raditi etapno, istakao je Cvetanović. Podsetiću da istovremeno postavljamo nove vodovodne cevi u centru Leskovca: u Mlinskoj, ulici Žikice Jovanovića Španca, Mare Đorđević, a do kraja godine nas isti posao očekuje u još 11 gradskih ulica.

Meštanin Jovica Stanisavljević ističe da se u Vučju trenutno radi punom parom, ali da u ovom mestu ima još mnogo infrastrukturnih problema.

– Raduje, međutim, činjenica da kod lokalne vlasti postoji želja i namera da se počne sa njihovim rešavanjem. Vučje je, u poslednjih 15 godina, ostalo bez privrede, mnogi mladi ljudi su ga napustili tražeći posao i bolji život na severu ili izvan Srbije. Vreme je da pored infrastrukturnih, koji su nesumnjivo značajni, počnemo svi zajedno da rešavamo i ekonomsko – socijalne probleme, da radimo na otvaranju realnih radnih mesta i upošljavanju. Hvala gradonačelniku i njegovom timu na razumevanju i odlukama da ulaže u Vučje, koje je već dugo ”slepo crevo” Leskovca- naglasio je Stanisavljević.

Počeli su i radovi na letnjem održavanju ulica i puteva u Porečju. Trenutno se radi na deonicama: Vučje – Brza i Brza – Gorina – Bukova glava – Miroševce.

Suzana Stojiljković

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *