hotel bell

Grad Leskovac ulaže 18 mil EUR u gradnju kanalizacione mreže u 16 naselja

Grad Leskovac raspisao je tender za izvođače radova na izgradnji i dogradnji fekalne kanalizacione mreže u 16 naselja na teritoriji grada.

Radovi se izvode u okviru projekta “Upravljanje otpadnim vodama u Leskovcu”, a vrednost je procenjena na nešto više od 2 milijarde dinara (17,9 mil EUR), bez PDV-a.

Kako piše u tehničkoj specifikaciji, predviđeno je da se otpadne vode ulivaju u postojeću kanalizacionu mrežu grada Leskovca. Otpadne vode će se kroz postojeću kanalizaciju dalje odvoditi do Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (CPPOV), fabrike u Bogojevcu – prenosi eKapija.

Projektom su obuhvaćena naselja: Rudare, Šišince, Donja Jajina, Gornje Sinkovce, Gornje Trnjane, Vlase, Svirce, Donje Trnjane, Mrštane, Navalin (naselja u kojima se planira izgradnja fekalne kanalizacione mreže) i Bogojevce,Bratmilovce, Vinarce (Čifluk Mira), Donje Sinkovce, Turekovac i Gornje Stopanje (naselja u kojima se planira dogradnja kanalizacione mreže).

Ukupna dužina cevovoda je oko 78.150 m, a predviđena je i gradnja 15 crpnih stanica.

Rok za prijavu na tender je 31. oktobar.

Check Also

Cvetanović u poseti gazdinstvu Đorđević: Ako svi poljoprivrednici prestanu da rade, nećemo imati šta da jedemo – poručio mladi poljoprivrednik

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Stevana Đorđevića iz …

Оставите одговор