Početna / DRUŠTVO / Grad Leskovac priprema 27.053 paketa za pomoć ugroženima – u toku procedura javne nabavke
Dionis Restoran

Grad Leskovac priprema 27.053 paketa za pomoć ugroženima – u toku procedura javne nabavke

Ilustracija sadržine paketa

Sprovođenje odluke Gradskog veća Grada Leskovca, koja se odnosi na podelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu je u toku, te će svih 27.053 paketa biti isporučeni penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara i korisnicima socijalne pomoći.

„Za te namene će iz budžeta grada biti izdvojena suma od 20 miliona dinara. Ovom prilikom sve njih obaveštavam da su procedure javnih nabavki u toku, te da će javna nabavka za kutije biti okončana danas, a ona za nabavku namirnica i dezinfekcionih sredstava sutra. Već u četvrtak će biti potpisani ugovori sa ponuđačima koji daju najpovoljniju ponudu, a građani mogu da očekuju da paketi budu spremni u roku od 14 dana s obzirom na to da ponuđači pripremaju veliku količinu traženih proizvoda – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Svi paketi će biti isti i sastojaće se iz 1 kilograma brašna, 1 kilograma soli, 1 pakovanja testenine, 1 kesice supe, 1 pakovanja čaja i jednog litra ulja, kao i 2 rolne papira, 3 kilograma praška i 1 sapuna.

Kada kutije i deset proizvoda koji će se naći u paketima pomoći budu dostavljene, krenuće se sa pakovanjem u sportskoj hali „Plavi paviljon“ koja je u potpunosti očišćena i dezinfikovana.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *