hotel bell

Grad Leskovac će, ove godine, finansirati sedam ekoloških projekata

Na konkurs Odeljenja za zaštitu životne sredine stiglo je 11 prijava, a komisija je ocenila i rangirala sedam. Četiri projekta leskovačkih udruženja nisu vrednovana, jer podnosioci nisu dostavili dodatnu dokumentaciju

Po 200 hiljada dobili su projekti “Eko oglasni kalendar- Udruženja roditelja “Ringeraja“ i “Zelena učionica-Eko učionica“, Osnovne škole “Kosta Stamenković“.

Samo 800 dinara manje, prema oceni Komisije, vredan je projekat “ZDRAV-a pluća grada“, čiji je nosilac Omladinski institut za zdravlje i razvoj “Zdrav“.

“ U pravoj kanti smeće, sreću pokreće“ projekat je Udruženja građana “Konektor“, za koji je odobreno 192,9 hiljada dinara.

Odsek za tehnološko-umetničke studije, pri Akademiji strukovnih studija “Južna Srbija“, za projekat “Šredimo energiju i čuvamo planetu“ tražio je 53,7 hiljada, a dobio tri puta više sredstava (161.2 hiljade).

Udruženje “Porečje“ iz Vučja, tematski je usmerilo pažnju na opasan otpad i zaštitu poljoprivrednog zemljišta i taj će program biti sufinansiran sa nešto više od 157,5 hiljada dinara, dok su u fokusu Nevladine organizacije“EU zona“ edukacije na temu važnosti očuvanja pčela. “Medeni festival“, po oceni Komisije, vredan je 150.000 dinara.

Projekti udruženja: Eko integra“ i Sakupljača sekundarnih sirovina “Veternica“, “Jupi“ i “Marko Crni“, nisu vrednovana jer podnosioci nisu dostavili dodatnu traženu dokumentaciju.

Ove godine je u budžetskom Fondu za zaštitu životne sredine, za podršku projekata u 2020. godini, opredeljeno ukupno 1.260.891,68 dinara.

Check Also

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji …

Оставите одговор