hotel bell

GG “Za Leskovac zajedno” predala Predlog odluke da svako dete od predškolskog uzrasta do srednje škole kao i zaposleni u prosveti dobiju po 15.000 dinara jednokratne pomoći

GG “Za Leskovac zajedno” predala je danas predlog odluke o doeli novčane pomoći za decu do završetka redovnog srednjoškolskog obrazovanja kao i zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada.

Iznos novčane pomoći biće 15.000 dinara, a odbornik Nenad Zdravković kazao je ovom prilikom da su i deca u Leskovcu vidljiva, i da, iako je sada kasno za besplatne udžbenike da se bar na neki način pomogne roditeljima.

“Teška ekonomska situacija građana stanovnika grada Leskovca potvrđuje se svim statističkim podacima, a naročito podacima da je Leskovac grad sa najmanjom prosečnom zaradom u Republici Srbiji i da je verovatno grad sa nazvćom migracijom stanovništva, a pre svega mladih ljudi, što rezultira smanjenom stopom nataliteta iz godine u godinu, kao i podacima o nesrazmerno maloj prosečnoj zaradi zapošljenih u predškolskim, osnovnim i srednjim školama. Ako je ovakva mera potrebna građanima Beograda koji su u nesrazmerno boljoj ekonomskoj situacii u odnosu na građane grada Leskovca, sigurno će da elementarne kategorije solidarnosti, pravičnosti i ravnopravnosti podrazumevaju da takva mera treba se preduzme i gradu Leskovcu, naročito zbog toga što se deci u Beogradu, najbogatijem gradu u Republici Srbii, obezbeđeni besplatni ubenici za narednu školsku godinu. Ovakva odluka je već predlagana Skupštini grada Leskovca krajem prošle godine, pa sada ponovo predlažemo isto, naročito zbog toga što se nastavlja sa politikom da se iz budžeta koji pune svi građani Srbije, pomažu najbogatiji slojevi stanovnika na račun i od para і najsiromašnijih građana Republike Srbije – kazao je Zdravković.

Pravo na dobijanje novčane pomoći mogu ostvariti deca koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a jedan od roditela ili staratelja ima prebivalište ili boravište na teritorii grada Leskovca,deca koa pohađaju predškolske ustanove (jasle, vrtići, pripremni predškolski program) i redovni učenici osnovnih i srednjih škola na teritorii grada Leskovca. Zatim deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja su obuhvaćena osnovnoškolskim i srednjoškolskim vaspitno obrazovnim programom u školama na teritoriji grada Leskovca, kao i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednim školama na teritorii grada Leskovca.

Check Also

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali Ugovor o gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca

Gasifikacija Leskovca, već uveliko traje, a danas su Ugovor o nastavku radova potpisali predstavnici grada …

Оставите одговор