hotel bell

GG ”Za Leskovac zajedno”: Mi smo apsolutni pobednik na izborima, jer smo najavljivali, priželjkivali i dobili poslanički mandat

rbt

To je prvi put da jedna grupa građana iz Leskovca ima svog predstavnika u parlamentu, a to će, sa ostalim poslanicima iz Koalicije ”Moramo”, biti Nebojša Cakić, rečeno je na današnjoj press konferenciji.

Srpska napredna stranka je imala 4, a sada ima dva poslanika, SPS i Jedinstvena Srbija ranije dva, a sada jednog, koliko i Grupa građana ”Za Leskovac zajedno”, što je izuzetan rezultat, kaže Nenad Zdravković.

– Nebojša Cakić će biti poslanik svih građana Leskovca i na najvišem mestu pokušavati da reši neke od problema svojih sugrađana. I ne samo to, on će biti predstavnik i građana ostalih opština u Jablaničkom okrugu, jer nijedna nema opozicionog poslanika.

Zahvaljuje Leskovčanima koji su glasali za jedinu proevropski orjentisanu opozicionu opciju, a rezultat u Leskovcu, iako je lošiji nego na prethodnim lokalnim izborima, potvrđuje da on spada u ozbiljne gradova sa jasnom građanskom svešću.

Nebojša Cakić, koji će kao 13. na listi Koalicije ”Moramo” biti poslanik u Narodnoj skupštini, u analizi izbornog procesa, istakao da su najveći problemi nastali oko glasanja van biračkog mesta:

– Moraću još jednom da citiram Zakon o izboru narodnih poslanika, koji u članu 95. jasno i nedvosmisleno propisuje da prijavu za glasanje van biračkog mesta može podneti samo birač, te da mu je to pravo neotuđivo i neprenosivo. Nažalost, zloupotreba je bilo. Ujutru je, prema našim saznanjima, na tim posebnim spiskovima bilo oko 700 imena na teritoriji celog grada, a do kraja dana taj broj je stalno rastao. Kako smo se trudili da obiđemo skoro sva biračka mesta, na mnogima smo pomenute manipulacije glasovima uspeli da sprečimo.

Uprkos uočenim nepravilnostima, Gradskoj izbornoj komisiji neće podnostiti prigovore, jer ne veruje da je ona samostalna i nezavisna u odlučivanju.

Check Also

U ponedeljak kreće prijava za upis mališana u leskovačke vrtiće

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” raspisala je Javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak uPU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *