hotel bell

Gazdinstvo porodice Stevanović iz Strojkovca primer upeha složne porodice

Porodica Stevanović iz Strojkovca dugi niz godina se bavi stočarstvom, a u posao su ukljičeni svi od najstarijih pa do najmlađih.

Danas je ovo gazdinstvo posetio predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom kazao da za naše poljoprivrednike ne postoji radno vreme ni godišnji odmor, a neretka je činjenica da su celokupne porodice kao i ovom slučaju sedmočlana uključene u proces proizvodnje.

„Ovo je prava srpska porodica. Imaju 11 krava, 5 junadi i 10 bikova. Da bi sve moglo da funkcioniše imaju 25 hektara zemlje sa proizvodnjom stočne hrane. Drago mi je što rade vredno i marljivo. Rade bez obzira na praznike i bez godišnjih odmora. Imaju veliku ljubav prema životinjama. Želim vam uspeh u daljem radu i proširenje kapaciteta – kazao je predsednik Cvetanović.

Novica Stevanović, vlasnik gazdinstva istakao je ovom prilikom da koriste subvencije i da su zahvaljujući njima uspeli da unaprede svoju proizvodnju.

„Glavni proizvod nam je mleko, a imamo dobru saradnju i sa mesarom kojoj prodajemo bikove, a uvek i a puno posla. Svake godine uzimamo subvencije, ove godine za tanjiraču i vrcalicu za med – kazao je Stevanović.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *