Početna / DRUŠTVO / Fudbaleri Srbije u akciji „Stop nasilju nad ženama“

Fudbaleri Srbije u akciji „Stop nasilju nad ženama“

Jučerašnji trening u Kući fudbala reprezentativci Srbije, uz kompletan stručni štab A tima, počeli u majicama sa porukom “Stop nasilju nad ženama”.

U akciju “Stop nasilju nad ženama” do sada se uključilo više od 600 sportista – čitav srpski sport je jedno kolo nacionalnog prvenstva otpočeo slanjem ove veoma važne poruke.

U Fudbalskom savezu Srbije su pronašli način da A reprezentacija, uprkos strogom režimu rada i maksimalnoj izolaciji zbog mera zaštite od COVID-19, ukaže na problem porodičnog nasilja, kao i da apeluje da je ono nedopustivo i da se mora prijaviti.

Reprezentativac Srbije i zamenik kapitena Dušan Tadić rekao je da je nasilje nad ženama veliki globalni problem i da je zbog toga izuzetno važno da se što glasnije razgovara na tu temu.

„Velika mi je čast, a siguran sam i ostalim momcima, što smo deo ove akcije. Nažalost, u medijima gotovo svaki dan možete da pročitate o nasilju ovakvog tipa i protiv toga moramo da se borimo svi zajedno kao društvo, naveo je on.

Ovaj društveni problem pogađa celo stanovništvo, broj ubijenih žena u porodičnom nasilju u tekućoj godini je dvocifren, a, kako beleže nevladine organizacije, broj poziva SOS telefona je za 30 odsto veći nego prethodne godine u ovo doba.

Pogledaj takodje

U Srbiji pozitivno više od 7.000 hiljada ljudi, crni rekord i danas zabeležen

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja testirani su uzorci 18.592 osobe od kojih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *