Početna / GRADOVI / Leskovac / Forum žena SNS Leskovac, povodom Međunarodnog dana dece, donirao papučice i klompice za predškolce iz Bratmilovca i 7 sela
Dionis Restoran Leskovac

Forum žena SNS Leskovac, povodom Međunarodnog dana dece, donirao papučice i klompice za predškolce iz Bratmilovca i 7 sela

Forum žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovca organizovao je danas akciju povodom Dana deteta.

Članice Foruma žena SNS Leskovac posetile su danas vrtić u Bratmilovcu i donirale papučice i klompice za decu u ovom vrtiću.

-Mi članice Srpske napredne stranke smatramo jako bitnim obeležavanje svakog datuma vezanog za decu. I današnji, Međunarodni dan deteta smatramo jako bitnim kako i se podsetili značaja dečijih prava. Svako dete ima pravo na život, zajednicu, život u porodici, jednakost i ravnopravnost meu svojim vršnjacima. Forum žena se bori za očuvanje porodice, za ravnopravnost svih žena, solidarnost svih nas a humanost je ono za šta se zalažemo. Mnoge naše akcije su humanitarnog karaktera i njima pomažemo drugima ali i apelujemo na druge da se uključe u ovakve i slične akcije. Naše malo nekome znači mnogo – rekla je Kristina Vasiljković, predsednica Foruma žena GrO SNS Leskovac.

Formu žena u okviru SNS u Leskovcu postoji već 7 godina.

-Posetile smo mnoge porodice, a prioritet su porodice sa više dece i samohrane majke sa svojom decom, i socijalno ugrožene porodice. Organizovale smo brojne akcije tokom ovih 7 godina. Danas na Mešunarodni dan deteta smo odluliče da damo donaciju deci predškoslkog uzrasta koja će septembra krenuti u vrtiće. Ova naša donacija u vidu dečijih sobnih papučica i klopmica biće namenjena deci prvenstveno ovde u Bratmilovcu gde se danas nalazimo, zatim deci iz Mrštana, Kumareva, Donjeg i Gornjeg Krajinca, Manojlovca, Rajnog Polja i Orašca. To je donacija koju smo simbolično pripremile na današnji dan i želimo da na taj način obradujemo mališane – naglasila je Kristina Vailjković.

U ime zaposlenih u vrtiću i mališana zahvalila je Dragana Grozdanović, odgovorni vaspitač vrtića „Bubamara“ koja je istakla da će ova donacija jako puno značiti i deci i roditeljima kada počne školska godina.

Pogledaj takodje

Jelena Kocić: SNS u Leskovcu dobio veliku podršku sugrađana

Gradska izborna komisija danas je saopštila konačne rezultate lokalnih izbora, te je tim povodom gradski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *