Početna / GRADOVI / Leskovac / Forum žena SNS Leskovac organizovao podelu ruža povodom 8.marta
Bilbordi

Forum žena SNS Leskovac organizovao podelu ruža povodom 8.marta

Forum žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac organizovao je danas podelu ruža i motivacionih poruka ženama na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Akcija je organizovana u susret 8. martu, Danu žena.

Prisutnima se obratila Kristina Vasiljković, predsednica Foruma žena SNS Leskovac koja je istakla značaj ovog dana i borbe za prava žena.

-Kako je Ivo Andrić rekao- „Žena stoji kao kapija na izlazu, kao i na ulazu ovoga sveta“. I žena jeste stub porodice, a porodica je osnov svakog društva. Zato je važno da se što više žene uključuju u politički život i u sve sfere društva, jer jedino tako možemo da doprinesemo i stvorimo jednu modernu i otvorenu Srbiju. Žena ima ogromnu privilegiju, a to je da na ovaj svet donese jedan novi život. Rađanjem dete rodi se i nova mama, zato je svim ženama, majkama instiktivno da se borimo za našu decu. Borba za našu decu osnovni je pokretač istrajnosti, upornosti i ogromne hrabrosti koju, sve mi, žene, imamo. Za sve žene u društvu, a posebno u politici, veoma je bitna solidarnost i uzajamna podrška, jer jedino tako možemo da doprinesemo boljem razvitku svih ciljeva za koje se kao žene zalažemo, a to su: ravnopravnost, jednakost, osnaživanje žena, kako u politici, tako i u društvenom životu, ekonomsko osnaživanje žena, zdravlju i obazovanju žena. Ovo su sve teme kojima se mi u Srpskoj naprednoj stranci bavimo i na čijem unapređenju kontinuirano radimo – rekla je Kristina Vasiljković.

Pogledaj takodje

Ministar Novica Tončev posetio Vlasotince, „Rosa“ donirala 5 šlepera vode za piće

Pet šlepera flaširane vode za piće Rosa stigli su danas u Vlasotince posredstvom Kabineta ministra …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *